Sinem Kaplan

Sinem Kaplan

Yangınlarda Sabotaj İhtimali

Yangınlarda Sabotaj İhtimali

Evet tekrar ve tekrar gündemimizde maalesef orman yangınları var. Tam anlamıyla Muğla’nın ciğeri yanıyor. Geçen aylarda aylar da çıkan yangınların hasarlarını henüz atlatamamışken Muğla2dan ardı ardına yangın haberleri geldi. Bodrum ve Milas’ta çıkan orman yangınlarında 120 hektarlık alanın kullanılmaz hale geldiği söyleniyor. Bodrum’da çıkan yangın tam 19 saatte söndürülebilmişti. Milas’ta çıkan yangın ise 28 saati aşkın bir sürede kontrol altına alınmıştı. Toplam 400 orman işçisi ve 250 itfaiye eri çok sayıda da vatandaş çalıştı yangın söndürmek için. Yani anlayacağınız yangının söndürülmesi için herkes var gücüyle çalıştı. Fakat insanların canı yandı bir kere. Ormanı evi bellemiş bir sürü can gitti belki de.

Orman yangınlarında kasıt iddiası geldi hemen ardından. Muğla Orman Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Çelik, yangında kasıt olduğunu ve bunu yapanların bir an önce yakalanması gerektiğini söyledi. Kim neden yakar güzelim ormanları diyeceğim ama bir sürü cevap gelecek biliyorum.. .

Yangınlarda sabotaj ihtimalinin olduğunu vurgulayan yetkililer “yangın hakkında iyimser düşünmüyoruz ve iyimser bakmıyoruz” dediler. Konuyla ilgili yetkililer geniş çaplı bir araştırmaya da başlamış.

Ardı ardına çıkan yangınlardan sonra Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Kasım ayında içerisinde Muğla’nın da olduğu çeşitli illerde 3 milyon fidan dikileceğini söyledi. Guninnes rekorlar kitabına girme projesi olduğunu da belirtti. Güzel şeyler oluyor diye düşünüyoruz arada işte. Açıklaması bir nebzede olsa insanın içini rahatlatır biçimdeydi. Yanan alanların imara konu edilemeyeceğini de belirtti. “burası yanıyorsa tekrar ağaçlandıracaksın” dedi kendisi. Çok güzel ve çok doğru bir düşünce. Umarım planlanan şekilde Türkiye’de yanan ormanların yerinin tekrardan yeşillikler kaplar. Tüm umudumuz bu yönde. Fakat bunlar yapılırken olayda eğer ki gerçekten bir sabotaj varsa bunların sorumlularının da acilen bulunması gerekiyor. Çünkü böyle devam ederse tüm güzelliklerimiz yavaş yavaş ellerimizden kayıp gidecek.

Bu yazı toplam 944 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Sinem Kaplan Arşivi
SON YAZILAR