Yarım Han Kitap Kafe’den yazlık sinema etkinliği

Yarım Han Kitap Kafe’den yazlık sinema etkinliği
Muğla’nın Menteşe ilçesi Tarihi Arasta bölgesinde faaliyet gösteren Yarım Han Kitap Kafe, yazlık halk sineması etkinliği düzenledi. 2006 yılında çekimleri...

Muğla’nın Menteşe ilçesi Tarihi Arasta bölgesinde faaliyet gösteren Yarım Han Kitap Kafe, yazlık halk sineması etkinliği düzenledi. 2006 yılında çekimleri Muğla’da gerçekleşen “Dondurmam Gaymak” filmi, Kitap Kafe’de izleyicisiyle buluştu. Filmin sevilen oyuncusu Gülnihal Demir’inde izleyiciler arasında bulunduğu etkinlik, her hafta farklı bir filmle devam edecek.

Sinem Karakaya

Menteşe’de kültür sanat etkinlikleriyle dikkat çeken Yarım Han Kitap Kafe, yazlık halk sineması etkinliği düzenledi. Etkinlik kapsamında, 2006 yılında çekimleri Muğla’da gerçekleşen “Dondurmam Gaymak” filmi Kitap Kafe’de izleyicileriyle buluştu. Filmin sevilen oyuncusu Muğlalı Gülnihal Demir’de filmi izleyenler arasında yer alarak, izleyicilerle bir süre sohbet etti. Birlik ve beraberlik amacıyla düzenlenen etkinlik, her hafta farklı bir gösterim ile devam edecek.

Pandemi döneminde vatandaşların çok sıkıldığını ve birlik-beraberlik için Corona tedbirlerine uyarak etkinlikler düzenleyeceklerini söyleyen Yarım Han Kitap Kafe işletme sahibi Naci Elma, “Biz, 9 aylık bir işletmeyiz. Bunun 3 ayı Coronavirüs yüzünden kapalı geçti. Bizim burayı açmaktaki amacımız klasik bir kafeden ziyade halkın bir araya gelebileceği etkinlikler yapmaktı. Pandemi sürecinden sonra insanlar birbirinden iyice uzaklaştı. Psikolojik ve ekonomik olarak zor günlerden geçiyoruz. Bizde Corona tedbirlerine uyarak etkinlikler düzenlemeye devam edeceğiz. Etkinliklerimizden herhangi bir ücret talep etmiyoruz. Yönetmenlerimizden izin alıyoruz. Coronavirüs olmasaydı imza günleri, skeçler, müzik etkinlikleri gibi çeşitli etkinlikler yapacaktık ama onlara ara vermek zorunda kaldık. Normalleşme sürecine girdiğimiz için tedbirlere uyarak böyle bir etkinlik düzenlemeye karar verdik.  10 gün arayla film gösterimlerimiz devam edecek. Hafta bir gün canlı müziğimiz olacak. Biz kafemizi bir şekilde kültür sanat etkinlikleriyle harmanlamak için hizmete geçirdik. Kapımız herkese açık” şeklinde konuştu.

Film hakkında konuşma yapan oyuncu Gülnihal Demir, Muğla’da çekilen bazı dizilerde şivelerin abartıldığına dikkat çekerek, “Muğla’da çekilen bazı dizilerde gerçekten şivemiz çok abartılıyor. Zaten genellikle anlaşılmıyor ve yapmacık olduğu çok belli oluyor. Bu durum beni gerçekten üzüyor. Dondurmam Gaymak benim dönüm noktam oldu. 16 senedir bu sektördeyim. Şu ana kadar 18 film, 14 dizi, 22 reklam ve kamu spotları olmak üzere birçok projede yer aldım. Bunun mutluluğunu ve gururunu yaşadığımı dile getirebilirim. Muğla’yı en iyi şekilde tanıtmaya çalışıyorum” dedi.

Bu haber toplam 880 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.