Yarışmalarda Covid-19 Önlemleri

Yarışmalarda Covid-19 Önlemleri
Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) 29.03.2021 tarihli 2021/03 sayılı Duyuru ile Covid-19 pandemisi nedeniyle uyması gereken asgari önlemleri açıkladı.TOSFED Medya Delegesi Dr.Osman İREZ imzalı duyuru metni Covid-19 pandemisi...

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) 29.03.2021 tarihli 2021/03 sayılı Duyuru ile Covid-19 pandemisi nedeniyle uyması gereken asgari önlemleri açıkladı.

TOSFED Medya Delegesi Dr.Osman İREZ imzalı duyuru metni Covid-19 pandemisi nedeniyle uyması gereken asgari önlemleri açıkladı.

2021 Demir Berberoğlu Sezonu, Ulusal/Mahalli Yarışma Takviminde yer alan yarışmalarda, Covid-19 pandemisi nedeniyle, tüm katılımcıların (sürücüler, mekanikerler, takım çalışanları ve yetkilileri, medya mensupları, sürücü velileri vb.) uyması gereken asgari önlemler şu şekilde:

“2021 Sezonunda yapılacak olan tüm organizasyonlar için yarış alanlarına (yarış pisti, özel etaplar, servis alanları, yarış merkezi, medya merkezi, pit garajları vb) HES Kodu sorgulaması yapılarak giriş sağlanacaktır. HES Kodu olmayan veya HES Kodu “Risklidir” olan kişiler yarış alanlarına alınmayacaktır.

Organizasyon içinde yer alan tüm yarış alanlarına girişlerde, katılımcıların ateşleri ölçülecektir. Ateşi 37,5 °C ve üzeri olan katılımcılar içeriye alınmayacaktır.

HES (Hayat Eve Sığar) Kodu “Risklidir” durumda veya ateş ölçümleri belirtilen sınırın üstünde olan katılımcılar; yarış alanı dışında oluşturulan karantina alanına talimatlara uygun şekilde alınacak ve sağlık personeli tarafından ön muayenesinin yapılması sonucu alınan karara göre sağlık kurulusuna yönlendirilecektir.

HES (Hayat Eve Sığar) Kodu “Risksizdir” ve ateş ölçüm değeri 37,5 °C ve altı olanlara yarışa özel olarak yapılmış tek kullanımlık bileklik verilecektir.

Yarışma alanına giriş yapacak herkesin, (takımlar da dahil) yarışma alanlarına erişebilmesi için

Bu formu doldurmayanlar kesinlikle bu alanlara giriş sağlayamayacaklardır.

Organizasyonda belirlenen veya önceden ilan edilen belli başlı noktalarda, katılımcıların kişisel sağlık durumları ateş ölçümü yapılarak gözlemlenecektir.

Tüm katılımcıların maske, sosyal mesafe (minimum 1,5 m) ve temizlik kurallarına sürekli olarak riayet etmeleri beklenecek ve organizatör kulüpler tarafından bu hususlar devamlı surette kontrol edilecektir. Uygun olmayan davranışlarda bulunan katılımcılar önce uyarılacak ve devamında gerekirse yarışma alanından / yarışmadan uzaklaştırılacaktır.

Tüm katılımcılar, (sürücülerin otomobilde sürüş yaptıkları bölümler hariç) açık veya kapalı alan fark etmeksizin, devamlı surette maske takacaktır.

Yarış alanlarına VİP, misafir ve davetli olarak kesinlikle hiç kimse alınmayacaktır.

Yarış alanlarına girişine izin verilecek sürücü ve takım çalışanı sayısı, aşağıdaki tabloda verilmiştir. Bu sayıdan daha fazla kişinin yarış alanlarına girişine izin verilmeyecektir.

Bu önlemlere ilaveten; ayrıca sezon boyunca, T.C. İçişleri Bakanlığı, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, T.C. Sağlık Bakanlığı ve yarışmaların yapılacağı ildeki İl Hıfzısıhha Kurulları tarafından getirilebilecek olası ilave önlemler ve kısıtlamalara göre gerekli olması halinde ek duyurular da yapılabilecektir.”

Bu haber toplam 358 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.