“Yaş Almak, Yaşlanmak”

“Yaş Almak, Yaşlanmak”
Özel Yücelen Hastanesi Nöroloji Hastalıkları Uzmanı Dr. Defne KORUCU, 18-24 Mart yaşlılar haftası nedeniyle bir açıklama yaptı. Yaşlılarda yaşam kalitesini etkileyen faktörlerin bilinmesinin, yaşlıların, sağlığı koruyucu...

Özel Yücelen Hastanesi Nöroloji Hastalıkları Uzmanı Dr. Defne KORUCU, 18-24 Mart yaşlılar haftası nedeniyle bir açıklama yaptı. Yaşlılarda yaşam kalitesini etkileyen faktörlerin bilinmesinin, yaşlıların, sağlığı koruyucu ve geliştirici davranışlar sergilemelerinde, sosyalleşmeleri ve mutlu olmalarında önem taşıdığını belirten Uzm.Dr. Korucu; “Yaşlılara Saygı Haftası” sebebi ile yaptığı açıklamada, sağlıklı olmanın ve yaşamanın, yaşamın her döneminde önemli ve değerli olduğunu belirtirken, Yaşlılığın da önemli bir yaşam dönemi olduğunu vurguladı.

Artan yaşlı nüfusa sunulan sağlık hizmetlerinin temel amacının, yaşam kalitesinin arttırılması ve korunması olduğunu anlatan Uzm.Dr. Defne Korucu şunları belirtti:

“Yaşlıların yaşam kalitesinin korunması, yaşlılık döneminde sık karşılaşılan, “görme, duyma, ağız ve diş sağlığı ve idrar kaçırma” gibi sağlık sorunlarının yaşlılığı n doğal sonucu gibi görmezden gelinmemesi ile de mümkündür. Yaşlılarda yaşam kalitesini etkileyen faktörlerin bilinmesi yaşlıların, sağlığı koruyucu ve geliştirici davranışlar sergilemelerinde, sosyalleşmeleri ve mutlu olmalarında önem taşımaktadır. Bu nedenle yaşlıların, kendi sağlıklarını korumaya yönelik davranış geliştirebilmelerine destek amaçlı danışmanlık ve eğitim hizmetleri sağlanmalı, kimseye muhtaç olmadan sağlıklı bir yaşlılık geçirmeleri, sağlıkla ilgili sorunlarına yönelik kolay ulaşılabilir, sürekli, eşit ve ücretsiz sağlık hizmetleri sunulmalıdır. Yaşlılar için yaşamın uzunluğundan çok kalitesinin önemli olduğu unutulmamalıdır. Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Yaşlılık döneminin itibarla yaşanması aynı zamanda bir minnet borcudur ” dedi.

Bu haber toplam 897 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.