Yasak bitti ama pazara rağbet olmadı

Yasak bitti ama pazara rağbet olmadı
Hafta sonu 2 gün sokağa çıkma yasağı uygulanmasının ardından yasak bitiminde vatandaşlar sokaklara döküldü. Fakat Pazar günleri kurulan halk pazarının...

Hafta sonu 2 gün sokağa çıkma yasağı uygulanmasının ardından yasak bitiminde vatandaşlar sokaklara döküldü. Fakat Pazar günleri kurulan halk pazarının Pazartesi günleri Sosyo-kültürel alanda kurulmasına rağmen vatandaşların pazara rağbet etmediği görüldü.

Sinem Karakaya

Coronavirüsle mücadele kapsamında hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulanmasından dolayı Menteşe Belediyesi, Pazar günleri kurulan halk pazarının Pazartesi günleri Sosyo-kültürel alanda kurulacağını duyurdu. Fakat yasağın sona ermesinin ardından pazara rağbet olmadı.

PAZARCILAR HALİNDEN MEMNUN DEĞİL

Pazartesi günleri pazarın kurulacağından birçok vatandaşın haberi olmadığı için işlerin olmadığını söyleyen pazarcılar;  “Vatandaşlar daha pazarın Pazartesi günleri kurulduğunu duymamış. Bilmeyenler var o yüzden bugün işler çok kötüydü.  Birçok ürün elimizde kaldı.  Bilenler geliyor ama bilmeyen kesim daha fazla. Birde pazarın sosyo-kültürel alana taşınmasından dolayı uzak gelen var. Herkes gelemeyebiliyor” dediler.

Yasak bitti ama pazara rağbet olmadı

Alışverişlerini yapan vatandaşlar ise; “Hafta sonu sokağa çıkma yasağı olduğundan dolayı ihtiyaçlarımızı bugün temin etmek için dışarı çıktık. Pazarcılar halinden pek memnun değildi. Normalde olan kalabalık bugün yoktu. Yer değişikliğinden dolayı bu azalmanın olduğunu düşünüyorum. Biz pazarın pazartesi günü kurulacağını biliyorduk, geldik alışverişimizi yaptık” dedi.

Bu haber toplam 646 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.