“Yasaklar geri mi geliyor?”

“Yasaklar geri mi geliyor?”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 3 Kasım Salı günü yapılan kabine toplantısı sonrası yeni kısıtlamaları duyurmasının ardından, İçişleri...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 3 Kasım Salı günü yapılan kabine toplantısı sonrası yeni kısıtlamaları duyurmasının ardından, İçişleri Bakanlığı Coronavirüs ek tedbirlerini yayınladı. Yayınlanan yeni kısıtlamalar vatandaşın aklına “yasaklar geri mi geliyor?” sorunu getirdi.

Sinem Korkmaz

3 Kasım Salı günü yapılan kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni kısıtlamaları duyurdu. İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı ek tedbirler kapsamında, saat 22.00’den sonra evlere paket servis ve gel, al şeklindeki uygulamalar hariç olmak üzere lokanta, restoran, pastane, kafe, kafeterya gibi yeme, içme yerleri, kahvehane, kıraathane ve çay ocakları, berber, kuaför, güzellik merkezi gibi işyerleri, nikâh, düğün salonlarının faaliyet gösteremeyeceğini duyurdu. Yayınlanan yeni kısıtlamalar vatandaşın aklına “yasaklar geri mi geliyor?” sorunu getirdi.

Kısıtlamaların gelmesi bazı vatandaşları ve esnafları tedirgin ederken, bazılarına ise “geç bile kalındı” dedirtti.

Ekonomiden ötürü yasakların gelmediğini düşündüğünü söyleyen Pazar esnafı Hasan Çagay, “Kısıtlamaların gelmesi, yakın zamanda yasaklarında geleceğine işaret diye düşünüyorum. Aslında kısıtlamaların gelmesi mantıklı çünkü, insanların bu dönemde daha az görüşmesi gerektiğine inanıyorum fakat yasaklar gelirse o işlerimizi kötü etkileyecek. Şuan ekonomiden ötürü yasakların gelmediğini düşünüyorum. Bu yüzden kısıtlama getirildi fakat bilinçli bir kısıtlama geçirirsek durumun iyi olacağını düşünüyorum. Kaygılarımız da tabi ki yasakların gelme olasılığından ötürü çünkü işlerimiz düşer”  dedi.

“GEÇ BİLE KALINDI”

Yasakların gelmesinde geç kalındığını dile getiren Sevgi Boz isimli vatandaş, “Kısıtlamaların gelmesi bence iyi oldu. İnsanlar biraz evlerinde otursun dinlensinler. Hiç kimsenin diğer türlü virüsü düşündüğü yok. Bu yüzden durum daha kötüye gidiyor. Herkes lokantalarda yan yana. Toplulukta bulaşan bir virüs var ve hala herkes dip dibe. Zaten tam hastalık havaları başladı, iyice yayılacak hastalık. Herkes hastanelere hücum edecek daha sonra iyice kontrol edilemeyecek. Bu yüzden yasakların gelmesinin iyi olacağını düşünüyorum. Geç bile kalındı” dedi.

“ESNAF EKONOMİK ANLAMDA DİBİ GÖRECEK GİBİ”

Yasakların tekrar geleceğine inandığını belirten Mehmet Erol adlı vatandaş, “Hangi illerde vaka artışı varsa o illere de getirilebilir tabi. Kısıtlamalardan sonra durum düzelmezse tabi bir yasak ihtimali herkesin aklına geliyor. Bu yüzden vakaların artmaması iççin gerçekten gerekli önlemlerin alınması gerekiyor çünkü yasaklar tekrar gelirse gerçekten maddi durumu iyi olan ayakta kalacak fakat yetersiz olan ciddi manada çöküş yaşayacak. Biz esnaf olarak yasak döneminde de sigorta, BAĞ-KUR, stopaj, vergi ödüyoruz bu da ister istemez bizi etkiliyor. Yani anlaşıldığı üzere yasakla gelirse halimiz belirsiz. Esnafın tam kış öncesi iş yapacağım dediği dönemde yasaklar gelirse gerçekten esnaf ekonomik anlamda dibi görecek gibi” dedi.

Bu haber toplam 1438 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.