Yasaklı bayram öncesi pazarda yoğunluk

Yasaklı bayram öncesi pazarda yoğunluk
Coronavirüsle mücadele kapsamında Ramazan Bayramı’nda 4 gün sokağa çıkma kısıtlaması olacağından dolayı vatandaşlar Perşembe Pazarı’na yöneldi....

Coronavirüsle mücadele kapsamında Ramazan Bayramı’nda 4 gün sokağa çıkma kısıtlaması olacağından dolayı vatandaşlar Perşembe Pazarı’na yöneldi. Pazarda adeta yarışan giren vatandaşlar, sosyal mesafe kurallarını da hiçe saydı.

Sinem Karakaya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Coronavirüsü salgını nedeniyle Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağını açıkladı. Bu kapsamda 81 ilde arefe günü dahil 4 gün sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Bayramı evde geçirecek olan vatandaşlar yasağa günler kala pazara yöneldi. Perşembe Pazarına yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, 4 günlük yasak için stok alışveriş yaptı.

Yasak başlamadan önce evlerine alışveriş yaptıklarını söyleyen Ayla Sekmen, “Bayramda maalesef sokağa çıkma yasağı var. Bizde 4 gün evde kalacağımız için alışveriş yapmaya çıktık. Evde kalınca sıkılıyoruz, yemeğe sarıyoruz. En çok meyve ve sebze aldık. Havalarda ısındı, gönül ister ki bayramda büyüklerimizin elini öpmeye gidelim. Corona bizi bitirdi. Her sene nerede o eski bayramlar diye iç geçirirdik. Bu sene geçen seneki bayramı bile özler olduk” dedi.

Yasaklı bayram öncesi pazarda yoğunluk

Yoğunluk olduğunu söyleyen pazarcılar, “Bugün normalinden daha çok yoğunluk vardı. Vatandaşlara ürün yetiştiremedik. Sanki aylarca karantinada kalacak gibi alışveriş yaptı herkes” şeklinde konuştular.

Öte yandan pazarda yoğunluk oluşturan vatandaşların sosyal mesafe kurallarına uymadığı görüldü.

KİRAZ CEP YAKTI

Pazarın yoğunluğun yanı sıra tezgâhlardaki kiraz fiyatları da dikkat çekti. Bir tezgâhta kilosu 15 liradan satışa sunulan kiraz, başka bir tezgâhta kilosu 40 liradan satıldı.

Yasaklı bayram öncesi pazarda yoğunluk

Tezgâhında kirazı 15 liradan satan pazarcı Sevgi Boz, “En iyi kiraz 25 liraydı. Kirazların kalitesi boy boy değişir.  Bazı tezgâhlarda kiraz 40 liradan satılıyor ama bizim tezgahımızda en kaliteli kiraz 25 lira” dedi.

Tezgâhında kirazı 40 liradan satan pazarcı Mehmet Aydın, “Biz vatandaşlarımıza en iyi kirazı yesin diye ihracat kirazı satıyoruz. Biz zaten 38 liradan alıyoruz. Halkımız yesin diye çürük mal almıyoruz. Tezgâhımızda da en kaliteli kirazı satıyoruz” diye konuştu.

Bu haber toplam 605 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.