Yatağan Belediyesi ve MİTSO Stratonikeia'yı birlikte tanıtacak

Yatağan Belediyesi ve MİTSO Stratonikeia'yı birlikte tanıtacak
Muğla’da Yatağan Belediyesi ile Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO), UNESCO’nun Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Stratonikeia antik kentinin...

Muğla’da Yatağan Belediyesi ile Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO), UNESCO’nun Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Stratonikeia antik kentinin tanıtımı için işbirliği yapacak.

Milas’ın tarihi ve doğal güzellikleri ile ürünlerinin tanıtımı için çalışmalarını sürdüren MİTSO, Yatağan ilçesi sınırları içinde bulunan ve UNESCO'nun Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Stratonikeia antik kentinin tanıtımı için Yatağan Belediyesi ile işbirliği yapacak.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Yatağan Belediye Başkanı Haşmet Işık'ı ziyaret etti.

Yapılan ziyarette Özer, Yatağan Belediye Başkanı Haşmet Işık'a Stratonikeia’nın tanıtımı için işbirliği önerisinde bulunarak işbirliğinin hem Milas’ın, hem Yatağan’ın tanıtımına olumlu katkı sağlayacağını ifade etti.

Milas’ın tarihi, doğal ve kültürel zenginlikleriyle ürünlerinin tanıtımı için fuardan fuara koştuklarını anlatan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Özer, “Milas ve Yatağan çok önemli turizm bölgesinde olmalarına rağmen kültür turizminden yararlanamıyorlar. Oysa Milas'ta birbirine 5 km. mesafede Uzunyuva Kutsal Alanı Hekatomnos Anıtmezarı ile Beçin Ortaçağ Kent kalıntıları var. Bunlara 30 km. mesafedeki Stratonikeia Antik Kenti de yine UNESCO’nun Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alıyor. Bu üç yeri de bir bütün olarak tanıtmak daha etkili olacak ve hem Milas, hem de Yatağan açısından daha yararlı olacaktır. Bu üç yerin tanıtımını Yatağan Belediyesi ile birlikte yapalım” dedi.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Yatağan Belediye Başkanı Haşmet Işık “UNESCO’nun Dünya Mirası Geçici Listesinde yer alan Uzunyuva, Beçin ve Stratonikeia’nın birlikte tanıtılması yöremizde kültür turizmine katkı sağlayacaktır. Biz zaten Milas’ı ve Yatağan’ı ayrı düşünmüyoruz. İşbirliği yapmakta biz de fayda görüyoruz” dedi.

Daha sonra Yatağan Belediye Başkanı Işık ile MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Özer, Stratonikeia, Beçin ve Uzunyuva’nın tanıtımı konusunda yapılabilecekleri değerlendirdiler. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, ziyaretin anısına Yatağan Belediye Başkanı Haşmet Işık’a üzerinde Milas’taki Uzunyuva Kutsal Alanı ve Hekatomnos Anıtmezarı’nda bulunan Hekatomnos lahdiyle ilgili bir figürün olduğu tabak ile coğrafi işaretli Milas zeytinyağı armağan etti.

Bu haber toplam 551 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.