Yatağan CHP İlçe Başkanlığı: “Yapamadıklarınız yapamayacaklarınızın göstergesi”

Yatağan CHP İlçe Başkanlığı: “Yapamadıklarınız yapamayacaklarınızın göstergesi”
Yatağan CHP İlçe Başkanlığı, Belediye Başkanı Mustafa Toksöz’ün geçtiğimiz günlerde düzenlediği muhtarlarla buluşma programında yer alan konuşmalarla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada, “Şu...

Yatağan CHP İlçe Başkanlığı, Belediye Başkanı Mustafa Toksöz’ün geçtiğimiz günlerde düzenlediği muhtarlarla buluşma programında yer alan konuşmalarla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada, “Şu ana kadar yapamadıklarınız bundan sonra da yapamayacaklarınızın göstergesi” denildi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer veridi: “Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz’ün Yatağan muhtarlarımız ile gerçekleştirdiği kahvaltı programında “40 yıllık eksikliği, 2 yılda da bitirmemiz mümkün değil” söylemini üzüntüyle takip ettik. Sayın başkanın üretemediği hizmetlerin ve beceriksizliğinin üzerini örtmek için bu tür garip söylemlerine ilk kez şahit olmuyoruz. Elbette eksiklik diye kast ettiği şey su basan dükkanlar, bir türlü akmayan trafik ve bunun yarattığı kaos, halkın değil kişilerin çıkarına olan projeler ise kendisine sonuna kadar hak veriyoruz. Çünkü bunlar Yatağan tarihinde görülmüş şeyler değildir. Sayın başkan göreve ilk geldiği günden itibaren göstermiş olduğu ülkenin kurucu partisi olan Cumhuriyet Halk Partilileri ötekileştirme ve itibarsızlaştırma çabasına devam etmektedir. Hatta bu çaba öyle bir hal almıştır ki sayın başkan artık Yatağan’ın geçmişi ile kavga eder hale gelmiştir.”

Açıklamanın devamında şunlar söylendi:

“Elbette ki bu süreçte yapılan hizmetleri anlatmaya sayfalar yetmez. Ancak hiç umudumuz olmasa da Sayın Başkana belki örnek olması açısından bazılarını paylaşmak isteriz. Yatağan’ın kanalizasyon ve arıtma sistemi bu süreçte tamamlanmıştır ve Muğla’da bunu yapan ilk ilçe olmuştur. Yatağan gene Muğla’da ilk olarak doğalgaza kavuşturulan ilçedir ve neredeyse tamamına doğalgaz hattı döşenmiştir. Bugünlerde Dünya içinde büyük bir problem olan su sorunu Yatağan için söz konusu değildir. Çünkü önümüzdeki 50 yıllık su ihtiyacı garanti altına alınmıştır. Yatağan’ın İmar Planı yapılmış ve İmar sorunları ortadan kaldırılmıştır.  Ege’nin en büyük deve güreşi festivalleri düzenlenmiş, her sene devam eden geleneksel Gençlik Festivalleriyle ve kültürel etkinliklerle sosyal hayata canlılık getirilmiştir. Madenler’de TOKİ’ye alan tahsis edilmiş ve bunun karşılığında belediyeye 16 daire kazandırılmıştır. Sayın başkan iyi bilir bu daireler ihale ile satışa çıkartıp mirasını yemeye çalıştıkları dairelerdir. Sanayi ve mermer alanlarında tahsis edilen alanlar ve yapılan hamlelerle ilçenin ekonomik kalkınmasına büyük katkılar sunulmuştur. İlçemizde pazar kurulan günlerde halkın ücretsiz taşınması sağlanmış ve sosyal belediyecilik örneği gösterilmiştir. Fatih Ortaokulu, Sağlık Meslek Lisesi, Yatağan Anadolu Lisesi okullarının yerleri belediye tarafından tahsis edildi. Yeni Mahalle Tilkiler mevkiinde iki adet arsa birleştirilerek cami yapılması için Diyanete tahsis edildi. Ve bütün bunlar muhalif bir belediye olarak, küçük ödeneklerin, bir telefonla gelmeyen yardımların” ortasında dimdik duran Yatağan halkının desteğiyle yapılmıştır.”

 TAVSİYEMİZ, YATAĞAN’IN GEÇMİŞİYLE VE DEĞERLERİYLE KAVGA ETMEMESİ

“Sayın Başkan 2.5 yıl görev süreniz kaldı. Şu ana kadar yapamadıklarınız bundan sonra da yapamayacaklarınızın göstergesi” diyen Başkan Mehmet Kemiksiz, “40 yıl boyunca Yatağan’ı yöneten bütün başkanlarımız bu ilçenin değeridir. Sayın Başkan’a tavsiyemiz Yatağan’ın geçmişiyle ve değerleriyle kavga etmemesidir. Makam odasında resimleri bulunan geçmiş dönem belediye başkanlarımızı her fırsatta eleştirmek yerine ayağa kalksın ve böyle güzel bir ilçe bıraktıkları için kendilerine teşekkür etsin. Sayın Başkan 2.5 yıl görev süreniz kaldı. Şu ana kadar yapamadıklarınız bundan sonra da yapamayacaklarınızın göstergesi. Sizden tek ricamız İnönü Bulvarı’nda yaptığınız gibi olanları da bozmamanızdır. 2.5 yıl sonra, içinde durmaya bile layık görmediğinizi anladığımız, bakın turistler ne kadar da hızlı ilçemizden geçip mutlu oluyorlar diye övündüğünüz, güvenliğin sıfır olduğu başta İnönü Bulvarı olmak üzere bütün bozduklarınızı düzeltip, Yatağan’a kaldığımız yerden yeni hizmetler vermeye devam edeceğimizden de kimsenin şüphesi olmasın” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 828 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.