Yatağan Girme Barajı’nda sona gelindi

Yatağan Girme Barajı’nda sona gelindi
Uzun zamandır Tarım ve Orman Bakanlığı, DSİ Genel Müdürlüğü ve DSİ Bölge Müdürlüğü nezdindeki görüşmelerin devam ettiği Girme barajında sona...

Uzun zamandır Tarım ve Orman Bakanlığı, DSİ Genel Müdürlüğü ve DSİ Bölge Müdürlüğü nezdindeki görüşmelerin devam ettiği Girme barajında sona gelindi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, DSİ Genel Müdürlüğü ve DSİ Bölge Müdürlüğü nezdindeki görüşmelerin devam ettiği Yatağan Girme barajında çalışmaların sonuna gelindi.

Barajdaki çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Temelden yüksekliği 71.5 metre, 12.75 milyon metreküp su biriktirme hacmine sahip olan baraj, tamamlandığında 21 bin 510 hektar tarım arazisinin modern borulu şebeke ile sulanmasını sağlanacak.

Yatağan Girme Barajı’nda sona gelindi

Ak Parti Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir, sosyal medya hesabından baraj ile ilgili yaptığı paylaşımda, “Yatağan Girme Barajımız hızla yükseliyor. Yatağan ve çevresindeki 21 bin 510 dekar tarım arazisini suya kavuşturacak barajımız, 71.50 m yüksekliğinde olacak ve 12.75 milyon metreküp su depolayacak. Çiftçilerimize ve bölgemize hayırlı olsun. Muğla’mız ve hemşerilerimiz için çalışmaya devam ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Maliyeti yaklaşık 40 milyon TL olan baraj, Girme ovasına can suyu olacak. Baraj gövdesi ön yüzü beton kaplamalı kaya dolgu şeklinde inşa ediliyor. Barajın inşaat çalışmalarına bayram günü ve salgın döneminde de aralıksız devam ediliyor.

Bu haber toplam 1017 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.