Yatağan Termik Santraline Geçici Faaliyet Belgesi Verildi

Yatağan Termik Santraline Geçici Faaliyet Belgesi Verildi
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, termik santralle yönelik yaptığı açıklamada Muğla’daki santrallere de değindi. Bakan Kurum, Yatağan Termik...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, termik santralle yönelik yaptığı açıklamada Muğla’daki santrallere de değindi. Bakan Kurum, Yatağan Termik Santralinde içinde bulunduğu 4 termik santrale geçici faaliyet belgesi verildiğini söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Muğla ile ilgili şunları söyledi; “ Yapılan son denetimlerle çevresel yatırımlarını tamamlayan 4 termik santrale geçici faaliyet belgelerini verdik. Geçici faaliyet belgesi alan santraller, Bursa Orhaneli, Muğla Yatağan, Kahramanmaraş Afşin B ve Ankara Çayırhan termik santralleridir. Geçici faaliyet belgesi alan bu termik santraller, mevzuat gereğince 6 ay içerisinde çevre izin ve lisans belgesi için Bakanlığımıza başvuru yapmak durumundalar. Bu süreçte biz de Bakanlık olarak santrallerin izleme ve denetleme süreçlerini 7 gün 24 saat takip edeceğiz. Tüm çevre yükümlülüklerini yerine getiren termik santrallere çevre izin ve lisans belgesi vereceğiz. Aksi takdirde mevzuatımıza uygun hareket etmemeleri halinde söz konusu santrallere kapatma dahil tüm cezai müeyyideleri uygulayacağız” dedi.

Öte yandan Bakan Kurum, Muğla Kemerköy, Muğla Yeniköy ve Çanakkale 18 Mart Çan Termik Santrallerinin çevre mevzuatı kapsamında çevre izinlerini aldıklarını belirtti.

Bu haber toplam 773 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.