Yatağan Ziraat Odası: “En ufak bir tehdide bile göz yummamız söz konusu değildir”

Yatağan Ziraat Odası:  “En ufak bir tehdide bile göz yummamız söz konusu değildir”
Yatağan Ziraat Odası, yöre halkı tarafından tepkilere neden olan  Yatağan Ovasında gerçekleştirilen sondaj çalışmaları ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, “En ufak bir tehdide bile göz yummamız söz konusu değildir”...

Yatağan Ziraat Odası, yöre halkı tarafından tepkilere neden olan  Yatağan Ovasında gerçekleştirilen sondaj çalışmaları ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, “En ufak bir tehdide bile göz yummamız söz konusu değildir” ifadeleri kullanıldı.

Sinem Korkmaz

Yatağan Ziraat Odası Başkanlığı tarafından,ilçede bir süredir yöre halkı tarafından tepki toplayan ve tartışma konusu olan, sondaj çalışmaları ile ilgili açıklama yapıldı.  Oda tarafından, yaşanan süreçte kurumlarla gerekli görüşmelerin yapıldığı belirtilirken, “Odamız sürecin sıkı bir takipçisidir” denildi.

Konu ile ilgili oda olarak gerekli adımları attıklarını söyleyen Yatağan Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kuru, “Yatağan Ovası’nda maden arama çalışmalarına yönelik adımlar atılmakta olduğunu görmekteyiz. Bu süreçle ilgili ilk bilgileri aldığımız andan itibaren, odamız gerekli adımları atmaktadır. Bu süreçte muhtarlarımızla birlikte konunun muhatabı olan kurumlarla randevular alınmış ve gerekli görüşmeler yapılmıştır. Yatağan Kaymakamlığı, Muğla Büyükşehir Belediyesi, MUSKİ Genel Müdürlüğü ve Yatağan Belediyesi ile istişareler yapılmıştır ve yapılmaya devam edilecektir. Son olarak 20 Şubat Cumartesi günü Yatağan Belediyesi’nde, Kaymakamımız, Belediye Başkanımız, şirket yetkilileri, muhtarlarımız ve çiftçilerimizin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirilmiştir. Bahsi geçen toplantı bizim randevu talebimiz ile gerçekleşmiş olup, tarihi Yatağan Belediyesi’nce belirlenmiş ve bu tarihte toplantı yapılacağı toplantı tarihinden bir gün önce tarafımıza bildirilmiştir. Yatağan Belediyesi’nde gerçekleştirilmiş olan ve ilgili çalışmaları yapan şirket yetkililerinin de katılmış olduğu  toplantıda, bu süreç başlamadan önce tarafımıza bilgi verilmemesi nedeniyle sitemlerimiz dile getirilmiş ve bu süreçle ilgili endişelerimiz paylaşılmıştır” dedi.

“HER TÜRLÜ MÜCADELENİN VERİLECEĞİNİN BİLİNMESİNİ İSTERİZ”

Sürecin sıkı takipçileri olacaklarını belirten Kuru açıklamasını şöyle sonlandırdı: “Bilindiği üzere Yatağan Ovası şehrimiz için büyük öneme sahip,  verimli topraklarıyla eşsiz bir tarım arazisidir. Yatağan halkı yüzyıllar boyunca bu verimli topraklara emeğini harcamış, bu topraklarda üretimini yapmış ve geçimini sağlamıştır. Aynı zamanda bu bölge hayatımızı devam ettirmemizi sağlayan, tüm Dünya’da giderek azalan ve günümüzde önemli bir sorun haline gelmekte olan su için de çok önemli bir kaynaktır. Toprak ve su insanlık var olduğundan beri, insanı hayatta tutan iki etmendir. Bu iki etmene verilecek en ufak zarar, çiftçilerimize ve insanlığa karşı verilecek bir zarardır. Çiftçilerimizin üretimini engelleyecek, bu etmenlere yönelik en ufak bir tehdide bile göz yummamız söz konusu değildir. Odamız sürecin sıkı bir takipçisidir. Bu süreçte elinin değdiği her şeyi güzelleştiren, emeğini üretime geçiren çiftçilerimizin ve Yatağan’ımızın çıkarları doğrultusunda hareket edilecektir. Çiftçilerimizin, toprağımızın, suyumuzun ve ilçemizin aleyhine olabilecek durumlar karşısında hukuki süreçler de dahil olmak üzere her türlü mücadelenin verileceğinin bilinmesini isteriz.”

Bu haber toplam 635 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.