Yatağan’a 70 milyonluk yatırım

Yatağan’a 70 milyonluk yatırım
Yatağan ilçesinde, Milli Eğitim, Ulaştırma ve Sağlık Bakanlıklarının yanı sıra, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin ilçeye kazandıracağı ve kazandırdığı hizmetleriyle ilgili tören düzenlendi. Yapım için çalışmalara...

Yatağan ilçesinde, Milli Eğitim, Ulaştırma ve Sağlık Bakanlıklarının yanı sıra, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin ilçeye kazandıracağı ve kazandırdığı hizmetleriyle ilgili tören düzenlendi. Yapım için çalışmalara uzun zaman önce başlanan fakat son aşamaya getirilemeyen Yatağan Devlet Hastanesi’nin yeni hizmet binasında, mutlu sona ulaşıldı. Düzenlenen törenler kapsamında, yeni hastanenin yapılacağı yerde düzenlenen törende, inşaat çalışmalarına başlandı.

Yapımı yılan hikâyesine dönen Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yatağan Meslek Yüksek Okulu’nun yarım kalan inşaatının tamamlanması için de çalışmalar başladı. Yeni hizmet binasının yapılacağı alanda düzenlenen törende, kısa süre içerisinde tamamlanması planlanan okulda kazma sesleri yeniden yükseldi.

İki törenin yanı sıra ilçedeki eğitimin çıtasını yükselten Yatağan Sağlık Meslek Lisesi ve 100 yataklı öğrenci yurdu ile yıkıldıktan sonra yeniden yapılan Yatağan Belediyesi’nin logosundaki İtalyan yapımı tarihi Demir Köprü de hizmete girdi.

2 milyon 850 bin liraya 118 yataklı hastane

Kaymakam Çiçek, “İlçemiz Yeni Mahalle eski Aydın yolu mevkiindeki taşınmaz üzerine 118 yataklı devlet hastanemizin yapım işi sözleşmesi 17 Nisan 2018 tarihinde 42 milyon 850 bin lira bedel karşılığında yüklenici firma ile imzalandı. Bakanlığımız tarafından görevlendirilen kontrol heyeti ise 4 Mayıs 2018 tarihinde şerhli olarak yer teslimini yaptı. Yapı ruhsatı ile alakalı Yatağan Belediyesi’nin işlemleri devam etmekte. Belediye başkanımıza süreci başlattığı için teşekkür ediyorum” dedi.

Program sayısı artabilir

Harmandar, yeni Yatağan Meslek Yüksek Okulu’nun 6 bin metrekare kapalı alanı içerisinde 9 derslik, 5 laboratuvar, 500 kişilik amfi, kütüphane, sığınağı ve yönetim binasıyla hizmet vereceğini anlatarak, şöyle konuştu:

“Şu anda 560 öğrencimiz var. Ancak bu okulumuz faaliyete geçtiği zaman 3 katı gencimiz eğitim görecek. 3 programımız var burada. Elektrik, inşaat teknolojileri ve doğal yapı taşları teknolojisi programları. Fakat buraya en az 4-5 tane daha yeni program açılması söz konusu olacaktır. Bu inşaatımızı 7 ay 210 gün sonra teslim alacağız ve öğrencilerimiz burada daha güzel imkanlarda eğitim öğretim görecekler”

Bu haber toplam 1399 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.