Yatağan’a Yatırım Yağacak

Yatağan’a Yatırım Yağacak
Başkan Toksöz, hayata geçirilecek projelerle ilçenin çehresinin tamamen değişeceğini belirterek, “Yatağan değişiyor, Yatağan gelişiyor” dedi.Yatağan...

Başkan Toksöz, hayata geçirilecek projelerle ilçenin çehresinin tamamen değişeceğini belirterek, “Yatağan değişiyor, Yatağan gelişiyor” dedi.

Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşen Muğla Zirvesi sonrasında ilçeye yapılacak yatırımları açıkladı. Toplantıya Yatağan için hazırlanan proje dosyaları ile katılan Başkan Toksöz heybesi dolu döndü.

21 Ağustos Çarşamba günü Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay’ın başkanlığında toplanan, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve Bakan Yardımcılarından oluşan heyet Ankara’da bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya geldi.

Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz’ünde katıldığı toplantıya AK Parti Muğla Milletvekilleri, Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Karakuş, Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir, Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan, Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir, Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, Ula Belediye Başkanı İsmail Akkaya ve Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz katıldı.

Toplantıya Yatağan için hazırlanan proje dosyaları ile katılan Başkan Toksöz, ilk etapta Yatağan’a yapılacak olan yatırımlar ve hibeler konusunda; “Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a icracı bakanlarımıza, değerli Milletvekillerimize tüm Yatağanlı hemşerilerim adına teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

Başkan Toksöz; “Yatağan Değişecek, Yatağan Gelişecek”

31 Mart’ta göreve gelirken vatandaşlarımıza bir söz vermiştik diyen Başkan Toksöz; “ Beş yıl içerisinde yapmayı taahhüt ettiğimiz projelerimizi çok şükür ki göreve gelişimizin henüz beşinci ayında iken yapmaya başladık. Yatağan değişecek, Yatağan gelişecek demiştik. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları ile Ulaştırma Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğümüz tarafından İnönü Bulvarı projesi çalışmalarına ivedilikle başlanıyor ve bulvar güzergahında ki ara yollarda asfalt çalışmasına başlanıyor. Köklük Mahallesi ve Turgut Mahallesi kavşak düzenlemeleri hayata geçiriliyor. Geçtiğimiz yıllarda yıkılan Yava Mahallesi’ndeki tarihi köprümüzün yapımı 2020 yatırım programına alındı ve Kamışdere ile Keloğlu Dereleri ıslah çalışmaları için start veriliyor” şeklinde konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan 750 Bin TL Hibe Desteği

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşen toplantıda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 750 bin TL hibe desteği ile 250 adet konteynır, 1 adet arazöz, 1 adet çöp kamyonu, 1 adet iş makinesi, 1 adet kamyon ve 1 adet hizmet aracı (otomobil) desteği aldıklarını belirten Başkan Toksöz, “Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirleri ile Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığından önemli bir miktarda ödenek sağlanmıştır. Ayrılan bütçe ile ilçemizde park bahçe düzenlemeleri ile düğün alanları yapımını 2020 yılı sonuna kadar tamamlamayı hedefliyoruz. Yine TOKİ başkanlığı ile yapılan istişarelerde 2020 yılı yatırım programına bin konutluk TOKİ projesinin alınacağı ve 2021 yılı içerisinde de projelendirilerek çalışmalarına başlanacağı müjdelenmiştir. Gençlik ve Spor Bakanlığımız ilçemize yapılacak olan Futbol Sahası için gerekli çalışmaların başlatılacağı yönünde açıklamada bulunurken, yine Gençlik Merkezi projemizin de projelendirilmesinde son aşamaya gelindiği ve kısa sürede çalışmalara başlanacağı belirtilmiştir. Adalet Sarayı projemiz Adalet Bakanlığınca onaylanarak, yatırım programına alınmış olup, mermer sektörümüzün kanayan yarası haline gelen katı atık döküm sahası için Enerji Bakanımızla yapılan görüşmeden olumlu sonuç alınarak, bu konuda da katı atık döküm sahası yeri en kısa sürede belirlenecektir” dedi.

Stratonikeia 1 Milyon TL Ödenek

Strtonikeia Antik Kentini ziyareti sırasında gerekli çalışmaların yapılacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı sonrası Külliyede gerçekleşen Muğla Zirvesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı yatırımlarında ele alınan antik kent için, Karşılama Merkezi ve WC’lerin yapımının yanı sıra antik kentin ayağa kaldırılması ve restorasyonlar için 1 Milyon TL ödenek ayrılması ve ayrıca kamulaştırma çalışmalarına hız verilmesi yönünde çalışma başlatıldığı Başkan Toksöz’ün açıklamaları arasında yer aldı.

Hayvan Barınağına %40 Hibe Desteği

Yaylaköy, Girme Barajı, Kadıköy Gölet ve Baraj projeleri için ilave ödenek çıkartılması ile Yatağan’a hayvan barınağı kurulması yönünde görüş birliğine varılan zirve toplantısında barınak konusunda %40 hibe desteği verileceği bildirildi.

Muğla zirvesinden çıkan projelerimizin kısa sürede hayata geçirilmesi için takipçisi olacaklarını dile getiren Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz; “Yatağan artık eski Yatağan olmayacak. Kısa sürede gözle görülür değişimler yaşanacak. Hemşerilerimiz her şeyin en iyisine layıktır. Söz verdiğimiz projelerimizi ilk 5 yıllık süreç içerisinde tamamlamak için canla başla çalışıyoruz. Muğla zirvesinden çıkan projelerimizin kısa sürede hayata geçirilmesi için takipçisi olacağız. Bizleri destekleyerek projelerimizin bir an evvel gerçekleşmesi konusunda destek veren başta, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, icracı bakanlarımıza, değerli Milletvekillerimize  tüm Yatağanlı hemşerilerim adına teşekkürlerimi iletiyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.

Bu haber toplam 1562 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.