Yatağan'da AK Parti ve MHP'den Büyükşehir'e sert tepki

Yatağan'da AK Parti ve MHP'den Büyükşehir'e sert tepki
 MUHABİR
Ak Parti ve MHP Yatağan İlçe Başkanlıkları, Yatağan'da Büyükşehir Belediyesi’nce yapılan yol çalışmasını eleştirdi. Aylardır yolun yapılmadığını öne süren Ak Parti ve MHP Yatağan İlçe Başkanlıkları yayımladıkları açıklamada, “Muğla Büyükşehir Belediyesinin geleneksel bir hale gelen “yol yapamama” çalışmaları Yatağanımızda eziyet halini almıştır” ifadelerine yer verdi.

Cumhur İttifakı paydaşları Ak Parti ve MHP Yatağan İlçe Başkanlıkları Büyükşehir Belediyesini sert ifadelerle eleştiren bir basın açıklaması yayınladı.

Yatağan'da yapılmadığı iddia edilen yol çalışmalarını esas alan açıklamada yaya ve araç trafiğinin felç duruma geldiği belirtildi.

“YATAĞANIMIZDA EZİYET HALİNİ ALMIŞTIR”

Kazılan 450 metrelik kısımda aylardır hiçbir ilerleme olmadığı bilgisinin yer verildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Muğla Büyükşehir Belediyesinin geleneksel bir hale gelen “YOL YAPAMAMA” çalışmaları Yatağanımızda EZİYET halini almıştır. İçerisinden çamur derelerinin aktığı şehrimizin ana caddesi olan Atatürk Caddesi’nin polis karakolu önünden başlayan ve Yatağan Belediyesi Hizmet Binası’na kadar kazılan 450 metrelik kısmında aylardır hiçbir ilerleme kaydedilmemiştir. Yaya ve araç trafiği felç durumdadır. Halkımız ve esnafımız telafisi mümkün olmayan zararlarla karşılaşmaktadır. Acil bir durumda ambulans ve itfaiye ulaşımı imkansız hale gelmiştir. Belediye Başkanımız Mustafa Toksöz’ün girişimleri ile Karayolları İzmir Bölge Müdürlüğü tarafından tamamlanan 3000 metre uzunluğundaki Gazi Mustafa Kemal Atatürk Bulvarı Büyükşehir Belediyesinin tüm engellemelerine rağmen 8 ay gibi bir sürede faaliyete sokulmuştur. Garaj kavşağı, üst geçitler, alt geçitler, vb. kısımlarının gerçekleşmesi yine Büyükşehrin açtığı davalar dolayısıyla hukuki sürecin tamamlanmasını beklemektedir. Yatağanımızın son 5 sene içerisinde çağdaş bir kent kimliği oluşturmasında, şehrimizin yüz akı Gazi Mustafa Kemal Atatürk Bulvarımız büyük pay sahibidir. Yatağanımızda yarım yüzyıla yakın süren iş bilmez belediyeciliğin yarattığı tahribatın izini, pandemi, yangınlar, deprem ve diğer doğal afetler rağmen 5 yıl gibi kısa bir sürede büyük çoğunlukla sildik. Çağı yakalayan ve ilerisini hak eden, Türkiye Yüzyılı Yatağan’ı için çalışmalarımıza son sürat devam ediyoruz.”

Bu haber toplam 316 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.