Yatağan’da Genç çiftçiler hayvanlarına kavuştu

Yatağan’da Genç çiftçiler hayvanlarına kavuştu
Yatağan ilçesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen kırsal kalkınma destekleri kapsamında hibe büyükbaş hayvan almaya hak kazanan başvuru sahibi çiftçilere düzenlenen törenle hayvanları teslim...

Yatağan ilçesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen kırsal kalkınma destekleri kapsamında hibe büyükbaş hayvan almaya hak kazanan başvuru sahibi çiftçilere düzenlenen törenle hayvanları teslim edildi.

Tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi ve kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlayacak kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik projelerin desteklenmesi amacıyla uygulamaya konulan "Genç Çiftçi Projesi" kapsamında Yatağan ilçesinde projeler hazırlandı.

2016 yılında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan ve üç yıl sürdürülmesi planlanan proje kapsamında 4 genç çiftçi için büyük baş hayvan dağıtım programı düzenlendi.

Yatağan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü binası önünde düzenlenen törende, Zeytinköy’den Ulaş Oğuz, Hacıveliler’den Merve Uysal, Bozarmut’tan Birgül Uzun ve Elmacık’tan Tuğçe Özdemir’e 6’şar düve dağıtıldı. Proje kapsamında, Bahçeyaka’dan Ayşe Özen ve Fikret Yegül, Bencik’ten Gökhan Ayhan ile Yeniköy Sibel Yayla’ya da 37’şer koyun verildi. Öte yandan, Bencik’ten Mehmet Pamuk’a da mantar yetiştiriciliği projesi kapsamında 30 bin lira değerinde mantar miseli ve ekipmanı desteği sağlandı.

2017 yılına ait projelerdeki hayvanların dağıtımında konuşan Yatağan Kaymakamı Hayrettin Çiçek, “İki seneden beri uygulanan Genç Çiftçi Projesi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın bir projesidir. Bu proje, ilçemizde ikinci kez icra edilmektedir. Daha önce de 6 genç çiftçimize 6’şar dişi sığır teslimi yapıldı. Bu projenin olumlu neticelerini gördük. İnşallah bugün de 4 genç çiftçimize toplam 24 hayvanımızın dağıtımını yapıyoruz. Genç çiftçi kardeşlerimi tebrik ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

Törene, Kaymakam Çiçek’in yanı sıra İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsmail Hakkı Yüksel, AK Parti İlçe Başkanı Ali Tekin, genç çiftçiler ve vatandaşlar katıldı.

Bu haber toplam 1802 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.