Yatağan'da tarihi eser operasyonu: Çok sayıda sütun ele geçirildi

Yatağan'da tarihi eser operasyonu: Çok sayıda sütun ele geçirildi
 MUHABİR
Muğla’nın Yatağan ilçesinde 3 şahsın ikametlerinde yapılan aramada, 1500-2000 yıllık olduğu değerlendirilen sütunlar ele geçirildi.

Muğla İl Jandarma Komutanlığınca yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, Yatağan'da ikamet eden S.Y., M.D., H.G. isimli şahısların ikametlerinde Antik Roma dönemine ait Tarihi Eser bulundurduklarına yönelik bilgi alındı.

Alınan bilgiler doğrultusunda ikametlerinde Kom. Şube Müdürlüğü ve Yatağan İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince şüphelinin ikametinde arama yapıldı.

Yapılan arama sonucu 1500-2000 yıllık olduğu değerlendirilen, Antik Roma ve Bizans dönemine ait 60x40 boyutlarında sütun, Antik Roma ve Bizans dönemine ait 55x40 boyutlarında sütun, Antik Roma ve Bizans dönemine ait 40x20 boyutlarında sütun, 2 adet Antik Roma ve Bizans dönemine ait 30x40 boyutlarında sütun, Antik Roma ve Bizans dönemine ait 30x40 boyutlarında üzerinde motif bulunan sütun parçası, Antik Roma ve Bizans dönemine ait 30x25 boyutlarında üzerinde motif bulunan sütun parçası, Antik Roma ve Bizans dönemine ait 50x40 boyutlarında üzerinde motif bulunan sütun parçası, Antik Roma ve Bizans dönemine ait 70x50 boyutlarında üzerinde motif bulunan yapı parçası, Antik Roma ve Bizans dönemine ait 40x30 boyutlarında üzerinde motif bulunan yapı parçası, 2 Antik Roma ve Bizans dönemine ait 60x40 boyutlarında sütun parçası ele geçirildi.

Yatağan Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen faaliyet ile ilgili adli işlemleri başlanıldı.

Bu haber toplam 4462 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum