‘Yavuz İşitme Cihazları’ Odyoloji Kliniği Açıldı

‘Yavuz İşitme Cihazları’ Odyoloji Kliniği Açıldı
Muğla’nın Menteşe İlçesi’nde Yavuz İşitme Cihazları Odyoloji Kliniği açıldı.Sinem KarakayaMuğla’nın Menteşe İlçesi’nde Odyolog Alperen Yavuz,...

Muğla’nın Menteşe İlçesi’nde Yavuz İşitme Cihazları Odyoloji Kliniği açıldı.

Sinem Karakaya

Muğla’nın Menteşe İlçesi’nde Odyolog Alperen Yavuz, Yavuz İşitme Cihazları Kliniği hizmet vermeye başladı.

Saf ses odyometri testi ve tinnitus(çınlama) uygulaması gibi birçok muayene yaptığını belirten Yavuz, yaklaşık bir buçuk aydır hastalarına hizmet veriyor.

Medipol Üniversitesi Odyoloji Mezunu olan Alperen Yavuz, bu işi uzun zamandır yapmak istediğini belirterek; “Bu işte diğer alanlarda ne kadar yanlışlar yapıldığını ve bu alanda eksiklikleri gördüğüm için bu alana girme kararı aldım. Yaklaşık bir buçuk aydır hastalarıma hizmet vermeye çalışıyorum.  Sadece işitme testi değil tinnitus uygulaması da yapıyorum. Yani hastaların çınlama problemlerini de çözüm bulmaya çalışıyorum. İşitme odamda testleri kendim yapıyorum. Diğer merkezlerin aksine fark yaratmak adına tinnitus(çınlama) uygulaması da yapıyorum. Rehabilite etmek gibi çözümler buluyorum. Sadece işitme cihazları satıyorum.  Fakat işitme problemiyle gelen bir hastanın çözümü mutlaka bulunuyor. Gerek denge problemleri olsun, gerek işitmeyle ilgili problemler olsun, odyoloji okumanında verdiği avantajla her şekilde yardımcı olmaya çalışıyorum” dedi.

“Sosyal Güvenlik Kurumlarıyla Anlaşmam Var”

SGK anlaşması olduğunu vurgulayan Yavuz; “Gelen hastalarımdan eğer hastam emekliyse, bin on iki gibi devlet desteği kazanabiliyor. Eğer öğrenciyse ya da çocuksa devlet tarafından destekleri sağlanıyor. Hastanın durumuna ve seçtiği cihaza göre de elimizden geldiği kadar bizde yardımcı olmaya çalışıyoruz.

Muğla’da Tinnitus(Çınlama) Uygulaması Yapılan Tek Klinik

Tinnitus(Çınlama) uygulamasına özellikle vurgu yapan Alperen Yavuz; “ Muğla’da tek yapan benim. Çünkü bu uygulama sayesinde birçok hastalığı tespit edebiliyoruz. Aynı zamanda KBB hekimlerinin yönlendirmelerinde legal hale gelmesini sağlamak işitiyorum. Aslında Tinnitus dediğimiz şey birçok insanda olan ancak işitme kaybı boy göstermedikçe çok fark edemediğimiz bir durum. Ama işitme kaybı ortaya çıktıkça çınlamanın varlığından daha çok rahatsız olmaya başlıyoruz. Tabi ki genetik faktörler, kullanılan ilaçlara kadar belli şeyler sebep olabiliyor. Çözümünün çok zor oluşu insanlar için çok büyük bir problem. Çınlama herkeste farklılık gösteren bir durum” dedi.

“Odyolog ve Odyometrist Çok Karıştırılıyor”

Odyolog ve Odyometristin çok karıştırıldığını vurgulayan Yavuz; Odyometrist bu bölümü iki yıl okuyan kişilere söyleniyor. Odyologlar dört yıl okuyor bu bölümü. KBB uzmanı gibi bir eğitim alıyoruz. Odyologlar, Odyometristlerin aksine dengeyle ilgili olan alanlarda da büyük eğitimler alıyor. Genel kapsamıyla değil bütün kuklakla ilgili ve dengeyle ilgili bütün eğitimi alan kişiler odyolog oluyor. Tabi ki bunun avatajı da şöyle ortaya çıkıyor: İşitme kaybının birçok sebebi olabiliyor. Bunun sebebinin doğru belirlenmesi ona uygun uygulama yapılması ve uygun cihaz seçilmesi kesinlikle çok önemli. Dengeden bi haber olan bir kişinin bunu yapması çok normal olmaz. Odyologsan eğer, bunları biliyorsan çok daha doğru bir uygulamayla hastanın eksiğine tam olarak çözüm üretebiliyorsun” dedi.

 

Bu haber toplam 2797 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.