Yaz meyveleri tezgahta

Yaz meyveleri tezgahta
BERİTAN YÜCEL--Tam kapanma döneminde Cumartesi günleri kurulan Perşembe Pazarı, kademeli normalleşme sürecine geçilmesiyle birlikte her zamanki yerini aldı. Tezgâhlarda yaz meyvesi olan erik, kiraz, çilek, karpuz ve kavun bulunuyor.Yaz...

BERİTAN YÜCEL--Tam kapanma döneminde Cumartesi günleri kurulan Perşembe Pazarı, kademeli normalleşme sürecine geçilmesiyle birlikte her zamanki yerini aldı. Tezgâhlarda yaz meyvesi olan erik, kiraz, çilek, karpuz ve kavun bulunuyor.

Yaz meyvelerine yoğun ilgi gösterilen pazarda, sezonun ilk kirazı tezgâhlarda yerini almaya başladı. Pazar tezgâhlarında sezonun ilk kirazı, kilosu 40 TL’den satışa sunuldu.

Pazar esnafı Hazar Tan, kirazın çok satıldığını söyleyerek, “Yaz meyveleri tezgâhlarımızda yerini aldı. Erik, çilek ve özellikle yeni çıktığı için kiraza rağbet çok fazla. Kilosu 40 TL, 30 TL ve 25 TL’den satışa sunuyoruz. Kirazına göre değişiyor” şeklinde konuştu.

“REÇEL İÇİN ÇİLEK ÇOK SATILIYOR”

Özellikle ev hanımlarının çilek reçeli yaptığı için çileğin de oldukça çok rağbet gördüğünü söyleyen pazarcı esnafı Hazar Tan, “ Her meyvenin yeri ayrı ama çilek de çok satılan meyvelerden biri. Özellikle çilek reçeli yapmak isteyen vatandaşlar çok tercih ediyor. Şimdi reçel yapmanın tam zamanı” dedi.

Öte yandan erik ve çileğin kilosu 10 TL’den satışa sunuluyor.

Bu haber toplam 315 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.