Yeni hastane inşaatı başlıyor

Yeni hastane inşaatı başlıyor
Muğla Milas’ın yıllardır beklediği müjde hayata geçiyor. 150 normal, 50 yoğun bakım yatak kapasiteli yeni Milas Devlet Hastanesi'nin inşasına çok kısa...

Muğla Milas’ın yıllardır beklediği müjde hayata geçiyor. 150 normal, 50 yoğun bakım yatak kapasiteli yeni Milas Devlet Hastanesi'nin inşasına çok kısa sürede başlanacak.

Milas’ın ikinci devlet hastanesi için tüm hazırlıklar tamamlandı. İhale işlemleri tamamlanan yeni hastanenin yapımı çok kısa süre içinde başlayacak.

İlki 1998 yılında 100 yataklı olarak inşa edilen ve günde yaklaşık Bin 500 hastanın hizmet aldığı 75. Yıl Milas Devlet Hastanesinin bir süredir artan nüfus ihtiyaçlarına yeterli karşılık verememesi nedeniyle yaklaşık 3 yıldır yeni hastane talepleri dile getirilmeye başlamıştı. Taleplere duyarsız kalmayan yerel siyasetçiler ve Sağlık Bakanlığı, Milas’a yeni hastanenin planlamasını yaptı. Yerelde iktidar partisi mensuplarının, Milas Belediyesinin projeyi engellemeye çalıştığı yönündeki eleştirilerinin ardından, imar planlarıyla ilgili pürüz 2 yıl içinde çözüldü.

Gelişmelerin ardından Emek Mahallesi’ndeki Sodra Dağı eteklerine yapılması planlanan yeni hastanenin ihalesi Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğünde geçtiğimiz 14 Aralık’ta gerçekleştirildi. İhaleyi 43 milyon 750 bin Türk Lirası bedelle Doku İnşaat Tur. San. ve Tic. Ltd. Şti kazandı. Bürokratik işlemlerinin tamamlanmasının ardından şirket, yeni binanın inşaatına başlayacak. 105 dönümlük bir alana kurulması planlanan hastanede 150 yatak kapasitesi olacak. Ayrıca yoğun bakım hastaları için de yıllardır çekilen yatak sorunu yeni hastaneyle ortadan kalkacak. Hali hazırda yeni hastanede 50 yoğun bakım yatak kapasitesi olacak ve gerekli görüldüğünde bu sayı artırılabilecek. Yeni hastanede uzman kadrolarında da artış sağlanacak. Hastalar, daha fazla sıra beklemeden muayene olabilecek. Gelişme, Milas halkı tarafından sevinçle karşılandı.

Yenisini yapılmasıyla eski 75. Yıl Milas Devlet Hastanesinin nasıl bir yöntemle değerlendirileceği konusu henüz netlik kazanmadı. Bürokrasi çevrelerinde konuşulan görüşler arasında buranın ağız diş sağlığı merkezi, çocuk hastanesi, huzurevi gibi değerlendirilmesi gündeme gelebilir. Ancak, tüm bunların dışında başka amaçlarla da kullanılabilir. Bu konuda Muğla Valiliğinin ve Kamu Hastaneleri Birliğinin görüşleri önem taşıyor.

Bu haber toplam 1477 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.