Yeni Nesil Skoda Kodiaq’nın satış tarihi açıklandı

Yeni Nesil Skoda Kodiaq’nın satış tarihi açıklandı
Yeni Nesil Skoda Kodiaq’nın satış tarihi açıklandı. İşte detaylar…

KARAR’da yer alan habere göre; dünya genelinde en çok tercih edilen araba markalarından biri olan Skoda, her modeli ile dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Şimdi de Yeni Nesil Skoda Kodiaq yollara çıkmaya hazırlanırken Türkiye’deki piyasayı alt üst edecek gibi görünüyor. Peki satışlar ne zaman başlayacak? İşte Yeni Nesil Skoda Kodiaq’ın detayları…

O TARİHTE SATIŞA ÇIKACAK

2024'ün Ağustos ayında Türkiye'de satışa sunulacak olan yeni nesil Skoda Kodiaq, D-SUV segmentindeki iddialı duruşunu daha da pekiştiriyor. İkinci nesil Kodiaq, tasarım ve performans anlamında çeşitli yeniliklerle donatılarak otomobil severlere sunulacak.

Yeni Skoda Kodiaq, 4758 mm uzunluğa, 1864 mm genişliğe, 1657 mm yüksekliğe ve 2791 mm aks mesafesine sahip. Bu ölçülerle bir önceki modelden daha büyük bir yapıya kavuşan araç, hem beş hem de yedi koltuklu versiyonlarıyla geniş aileler ve gruplar için ideal bir seçenek oluşturuyor. Beş koltuklu versiyonda 910 litrelik bir bagaj hacmi sunan Kodiaq, arka koltuklar yatırıldığında bu alanı 2105 litreye kadar çıkarabiliyor.

Performans açısından Kodiaq, birden fazla motor seçeneği sunuyor. Bunlar arasında 1.5 litrelik TSI hafif hibrit sistem 148 beygir güç üretirken, 2.0 litrelik TSI benzinli motor 201 beygir güç sunuyor. Dizel motor seçenekleri ise 148 ve 190 beygirlik versiyonlarla geliyor. Tüm motorlar, yedi ileri DSG şanzıman ile eşleşiyor. Ayrıca, 1.5 TSI motor temeline dayanan şarj edilebilir hibrit versiyon da mevcut, bu versiyon 201 beygir güç üretebiliyor ve tek şarjla 100 km menzile sahip.

Yeni Kodiaq'ın tasarımında ise, modern ve sportif bir görünüm öne çıkıyor. Büyük ön panjur ve bölünmüş far tasarımı ile dikkat çeken SUV, aerodinamik yapıya katkı sağlayan dikey hava girişleri ile donatılmış. İç mekanda ise, 10 inçlik multimedya ekranı standart olarak sunulurken, 13 inçlik ekran opsiyonel olarak tercih edilebiliyor.

Bu yeniliklerle donatılmış yeni nesil Kodiaq, hem şehir içinde hem de zorlu arazi koşullarında güvenilir bir performans sergileyerek kullanıcılarına üstün bir sürüş deneyimi vaat ediyor. Yeni Kodiaq, Skoda'nın teknoloji ve konfor anlamında sunduğu en güncel özelliklerle birlikte geliyor, bu da onu hem teknik hem de donanım detaylarıyla dikkat çekici kılıyor.

Kaynak:KARAR

Bu haber toplam 175 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.