YENİ OTOGAR DA ÇARE OLMADI

YENİ OTOGAR DA ÇARE OLMADI
mikail zeybek---CHP’li Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Bodrum’da 31 dönüm arazi üzerine inşa edilen ve 74 milyon liraya mal olan otogarda, park sıkıntısı baş gösterdi. Otogarın trafiği rahatlatacağı belirtilirken...

mikail zeybek---CHP’li Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Bodrum’da 31 dönüm arazi üzerine inşa edilen ve 74 milyon liraya mal olan otogarda, park sıkıntısı baş gösterdi. Otogarın trafiği rahatlatacağı belirtilirken tam tersi durum yaşandı. Terminaldeki otoparklar yetersiz kaldı, otobüsler çevre yerlere park etmeye başladı. Hal böyle olunca, kronik sorun haline gelen trafik sıkıntısının artmasına neden oldu.

Turizm cenneti Bodrum’da, CHP’li Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yeni otogar, Haziran ayından hizmete girdi. Bodrum Torba kavşağında 30 bin 759 metrekare arsa üzerinde yapılan otogar, 74 milyon liraya mal oldu. İnşaat alanı 17 bin 117 metrekare olan otogarda 21 şehirlerarası otobüs peronun, 45 minibüs peronu, 10 minibüs depo peronu, 157 araçlık açık otopark, 19 araçlık kapalı otoparkı ve engelli otoparkı da 8 araç olarak tasarlandı.

TRAFİK SIKIŞIKLIĞI BİR NEBZE OLSUN RAHATLAYACAK

CHP’li Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, “Eski otogarın Bodrum ilçemizin en işlek yerinde olması nedeniyle yaşanan trafik sıkışıklığı da yeni otogarımızın faaliyete girmesiyle bir nebze olsun rahatlayacak. Bodrum ilçemizde başlattığımız alt yapı, liman, yaşam merkezi, otogar gibi dev yatırımları tek tek hayata geçirmenin mutluluğunu, bu güzel şehre hizmet etmenin gururunu yaşıyoruz.” diye konuştu.

OTOBÜSLER PARK EDECEK ALAN BULAMADI

Tatil cennetinde, nüfus ve araç sayısında patlama yaşandı. Yeni otogar açıldıktan sonra, park sıkıntısı baş göstermeye başladı. Otogarın yapıldığı yer itibarıyla trafiği rahatlatacağı belirtilirken tam tersi durum yaşandı. Terminaldeki otoparklar yetersiz kaldı, otobüsler ve tırlar çevre yerlere park etmeye başladı. Şoförler dinelecek yer bulamadı. Bu da Bodrum kronik sorunu haline gelen trafik sıkıntısının artmasına neden oldu.

ALTERNATİF ALANLAR SUNDUK

İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanı Nevzat Kanber, söz konusu otogarın yerinin yanlış olduğunu yapılmadan önce ifade ettiklerini belirtti. Kanber, “Biz yeni otogar yapılmadan önce nasıl sıkıntılar doğuracağını tahmin ederek yetkililere bildirdik. Alternatif alanlar gösterdik. Dikkate alınmadı. Otogar açıldıktan sonra, son durum yine aynı. Trafik Bodrum’un kronik hale gelen sorunlarından biri. Yaz döneminde ilçenin çok talep alması da eklenince içinde çıkılmaz bir duruma geliyor. Yarımadanın her yeri piknik alanı gibi, her yerde araçlar park halinde. Terminalin çevresine park ediyor. Biz otobüslere park için alternatif yeni alanlar sunuyoruz. Dünya turizm kenti Bodrum bu sorunundan kurtulmalı.” dedi.

Yetkililerden alınan bilgilere göre Bodrum’da, söz konusu sıkıntının giderilmesi amacıyla otobüs ve tırların park edebileceği yeni alanlar için çalışmaların yapılacağı bildirildi.

Bu haber toplam 2239 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.