Hasan Telli

Hasan Telli

Yeni Yine Kafa Kurcalayan Sorular

Yeni Yine Kafa Kurcalayan Sorular

Yazılarıma ara vermeden devam ederken biriken konuları arada sıra tek bir başlık altında toplayarak kısa kısa özetlerle sormaya devam ediyorum. Yine epeyce konu birikti bunları da sormadan geçemeyeceğim.

***

Soru1 - 15 Temmuz hain darbe girişimi ardından herkesçe terör örgütü olduğu kabul edilen FETÖ’ye yönelik operasyonlar devam ederken Muğla gibi bir çok ilde de bu terör örgütünün siyasi ayağına neredeyse hiç girilmemesi dikkat çekiyor. Demek ki FETÖ pazarcıya, öğretmene, odacıya, polise, askere sızan FETÖ bunların atamasını yapan siyasi iradeye sızmayı becerememiş öyle mi? bir zamanlar FETÖ’nün sözde Muğla imamının bilgisi olmadan su bile içmeyen siyasiler şimdilerde tu kaka diyerek işten sıyrılmayı çalışıyorlar gibi.

Soru2- Kongre sürecine giren AK Parti’de delege seçimleri yapılamaya devam ediyor. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kongre süreciyle ilgili dikkat edilmesi gereken unsurları tek tek açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Eş, dost, akrabadan delege olmaz” açıklamasının ardından AK Parti tabanı genişletmek istiyor tabandan tavana herkesin düşüncelerini almaya çalışıyor diye yorumlamaya başlıyordun ki Marmaris delegeleri belli oldu. Halen AK Parti Muğla İl Başkanı olan Kadem Mete’nin oğlu Marmaris’te delege olmuş. Tabii ki bunun ardından tepkilerde gelmeye başladı. Ancak benim tanıdığım Kadem Mete Cumhurbaşkanımızın direktiflerini hiçe saymaz eğer oğlunu delege yaptıysa kendisi il başkanı olmayacak demek ki. Resmin tamamına bakmadan il başkanı Kadem Mete’yi hunharca eleştiriyorlar anlam veremiyorum.

Soru3 – Bir devlet dairesinde müdür olan bir arkadaş devletin verdiği makam aracını kendi keyfi eylemek için kullanmaya başlamış. Devlet sana o araçları özel işlerinde kullanasın diye mi verdi? 22 temmuz 2017 saat 20.00 de Sayın Başbakan Binali Yıldırım ilimizden ayrıldıktan sonra sivil arkadaşlarınla çakarlar ve tepe lambaların yanık vaziyette Marmaris’e eğlenmeye git diye mi verildi? Aracın Marmaris'e giriş 22:10 peki çıkışı saat kaçta?  Devletin arabasını alkol alarak kullanmak sana serbestte vatandaşa yasak mı? Berber arkadaşlarına devletin silahıyla atış alanına gidip atış yaptırasın diye mi?

Soru4 – Bu günkü yazımızın son sorusu da bizim meslek örgütlerimize. Muğla il genelinde üç farklı gazeteciler cemiyeti var. Kuruluş sıralarına göre Muğla Gazeteciler Cemiyeti, Fethiye Gazeteciler Cemiyeti ve Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti. Bu üç cemiyet bünyesinde de meslektaşlarımız görev yapmaya devam ediyor. Bu cemiyetlerin yönetimlerinde görev yapan arkadaşlar ve başkanlar ne zaman bir masa etrafında toplanarak bölünmüşlüğün değil bir olmanın daha önemli oluğunu fark edeceklerde biz gazeteciler tek çatı altında birleşeceğiz merak ediyorum. Her yerde olduğu gibi acaba bizim cemiyetlerinde koltukları çok mu rahat kalkası gelmiyor arkadaşların!

Bu yazı toplam 1358 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Telli Arşivi
SON YAZILAR