Yeni Yol Projesinde Görme Engelli Yolu Yok

Yeni Yol Projesinde Görme Engelli Yolu Yok
Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin yeni yol projesinde, hissedilebilir görme engelli yolu kaldırıldı. Muğla’nın Menteşe ilçesi, Muslihittin Mahallesi,...

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin yeni yol projesinde, hissedilebilir görme engelli yolu kaldırıldı. Muğla’nın Menteşe ilçesi, Muslihittin Mahallesi, Recai Güreli Caddesi üzerinde bulunan kaldırımlarda hissedilebilir görme engelli yolları artık yok.

Görme engelli yolları kaldırıldı.  Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin yeni yol projesinde, hissedilebilir görme engelli yolu kaldırıldı. Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada; “ Yeni yolların projesinde görme engelli yolları yok.  Çünkü tüm kaldırımları tamamen engelsiz ve dümdüz yaptık. Görme engellilerin sorunsuz bir şekilde yürüyebileceği ve hiçbir şekilde kaldırımlarda bir engelle karşılaşmayacakları için görme engelli yollarına yeni projede yer verilmedi” ifadeleri kullanıldı.

Eski yolların amacına uygun kullanılmadığını belirten Muğla Engelliler Derneği Başkanı Emine Çakıroğlu; “ Eski görme engelli yolları amacına uygun kullanılmıyordu. Sarı çizgili Görme Engelli yollarının önünde ağaçlar veya çöp kovaları oluyordu kullanılması çok zor ve uygun değildi. Şimdiki yolların daha uygun olduğunu düşünüyorum” dedi.

Bu haber toplam 548 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.