YENİKÖY MUHTARI GÖREVDEN ALINDI

YENİKÖY MUHTARI GÖREVDEN ALINDI
Menteşe İlçesine bağlı Yeniköy Mahallesi’nde alkollü sürücünün kullandığı otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden 17 yaşındaki Oğuzhan Kemçin’in, ölümüyle ilgili devam eden davada olayı güvenlik kuvvetlerine...

Menteşe İlçesine bağlı Yeniköy Mahallesi’nde alkollü sürücünün kullandığı otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden 17 yaşındaki Oğuzhan Kemçin’in, ölümüyle ilgili devam eden davada olayı güvenlik kuvvetlerine zamanında bildirmediği için ihmali olduğu iddia edilen Yeniköy Muhtarı Bayram Güner Menteşe Kaymakamlığı tarafından görevden alındı.

Muğla’nın Menteşe İlçesine bağlı Yeniköy Mahallesi’nin Muhtarı Bayram Güner ilçe Kaymakamlığı tarafından görevden alındı.

Yeniköy Mahallesi’nde alkollü sürücünün kullandığı otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden 17 yaşındaki Oğuzhan Kemçin’in, ölümüyle ilgili kaza sonrası olayı güvenlik kuvvetlerine zamanında bildirmediği için ihmali olduğu iddia edilen Yeniköy Muhtarı Bayram Güner görevden uzaklaştırıldı.

Kaza sonrası medya grubumuza açıklamalarda bulunan Kemçin Ailesinin Avukatları Selahattin Avcı ve Serkan Avcı: “Tutuklu sanığın dayısı olan Merkez Yeniköy Muhtarı Bayram Güner’in ifadelerinin Muğla Valiliği ve Kaymakamlığı nezdinde değerlendirilmesini bekliyoruz. Onlarda gerekli savcılık dosyasında bir inceleme yaparlarsa bu kişinin suçlu olduğunu, şuanda muhtarlık yapmaması gerektiğini kendileri de görecektir” demişti.

Duruşmanın ardından Oğuzhan Kemçin’in babası Özay Kemçin açıklamalarda bulunarak, “Kamu görevini yerine getirmeyen tutuklu sanığın dayısı olan Merkez Yeniköy Muhtarı Bayram Güner’in görevden el çektirilmesi gerekiyor. Sayın Muğla Valimiz ve Menteşe Kaymakamımızın bu konuda duyarlı olacağını düşünüyoruz. Adalete güvenimiz tam.” ifadelerine yer vermişti.

Yaşanan tüm bu gelişmelerin ardından ve vatandaşlardan gelen yoğun baskı sonrası Yeniköy Muhtarı Bayram Güner’in İlçe Kaymakamlığı tarafından görevden alındığı ve kararın kendisine tebliğ edildiği öğrenildi. Yeniköy Mahallesinde Muhtarlığa 1. Azanın devam edeceği kaydedildi.

Bu haber toplam 1649 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.