YEREL YÖNETİMLERDEN DESTEK YOK

YEREL YÖNETİMLERDEN DESTEK YOK
Beritan Yücel--MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, 2021-2022 eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle Menteşe’de görev yapan basın mensuplarıyla kahvaltı da bir araya geldi. Üniversite için yapılan çalışmaları...

Beritan Yücel--MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, 2021-2022 eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle Menteşe’de görev yapan basın mensuplarıyla kahvaltı da bir araya geldi. Üniversite için yapılan çalışmaları anlatan Çiçek, Hukuk Fakültesi için bina aradıklarını belirtti. Yerel yönetimlerden yer tahsisleri için olumlu yanıt alamadığını söyleyen Rektör Çiçek, “Öğrencilerimiz için bina istemeye gittim, az kalsın üstümdeki kıyafetleri alacaklar diye korktum” dedi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, 2021-2022 eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle basın mensupları ile bir araya geldi.

Üniversitenin hamisi Sıtkı Koçman’ın ölüm yıldönümü dolayısıyla anma konuşması yaparak sözlerine başlayan Çiçek, Koçman için Fatiha okudu.

YAPAY ZEKA VE SİBER GÜVENLİK BÖLÜMÜ AÇILACAK

Yapılan çalışmaları anlatan Çiçek, Hukuk Fakültesi için bina aradıklarını belirterek, Yapay Zeka ve Siber Güvenlik Bölümü açmayı planladıklarını söyledi. Çiçek, “Önümüzdeki 4-5 yıl içinde en çok konuşulan üniversite olacağız. Hedefimiz büyük. 3 bin kişilik ekibimizle yaptığımız çalışmalar sayesinde birçok konuda ilk 10 üniversite arasına girdik. ARGE üniversitesi olmak istiyoruz. Devletin imkânlarını çok güzel kullanarak özel sektör gibi çalışıyoruz. YÖK’e başvuru yaptım. Yapay Zeka Bölümü ile Siber Güvenlik Bölümü açacağız. YÖK’ten bana sen hızlı gidiyorsun hocam, bunlar da seneye kalsın dediler. Seneye açacağız. Ayrıca Dalaman’da Sivil Havacılık binası da bitmek üzere” dedi.

HUKUK FAKÜLTESİ İÇİN BİNA ARIYORUZ

Hüseyin Çiçek, “Hukuk Fakültesi için bina arıyoruz. Merkezde bulursak merkeze açacağız, bulamazsak kampüs içinde olacak. Mimarlık Fakültesi için bina istedik vermediler. Hukuk için inşallah merkezde bir bina ayarlarız. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin başkanlık binasını Mimarlık Fakültemiz için istemeye gittim. ‘Olmaz’ dediler. Öğrencilerimiz için bina istemeye gittim, az kalsın üstümdeki kıyafetleri alacaklar diye korktum. Milli Eğitim’den Kız Meslek Lisesi’ni istedik. Onlar da vermedi. Şimdi yeni açacağımız Hukuk Fakültesi için merkezden yer istiyoruz. Bakalım neler olacak” dedi.

KİRALARIN YÜKSELTİLMESİ YANLIŞ

Kira fiyatlarına yönelik açıklama yapan Rektör Çiçek, “İlk kayıtlarda 8 bin 500 öğrenci geldi. Kira fiyatlarının bu kadar yüksek olması yatırımı bilmemektir diye düşünüyorum. Bir şehirde kaliteli yaşan öğrenci, şehrin değerini kat kat arttırır. Öğrencinin ne kadar değerli olduğunu binalar boş kalınca herkes gördü. Bu nedenle kiraların yükseltilmesi yanlış. 5 bin kişilik yurt tamamlandığında kira fiyatlarının düşeceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

GİRİŞ KAPILARINDA AŞI DENETİMLERİ YAPILIYOR

Öte yandan üniversitede Covid-19 önlemlerini aldıklarını da dile getiren Çiçek, “Giriş kapılarımızda aşı denetimlerimiz devam ediyor. Kapıdan dönen çok öğrenci olmuyor. Öğrencilerin yüzde 99’u aşılı diyebiliriz. Vaka olan sınıfımız yok çok şükür” şeklinde konuştu.

MARKA ÜNİVERSİTE OLACAĞIZ

Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin marka üniversitesi olacağını söyleyen Çiçek, “Açtığımız Teknoloji Transfer Ofisi sayesinde öğrencilerimizin bilgilerini sanayi ile birlikte ürüne dönüştürmeye başladık. TEKNOPARK’ımız var. 24 şirket var içerisinde. Bu şirketlerin bazıları ihracat yapacak duruma geldi. Diğer TEKNOPARK’lardan farklı olarak bizde daha çok bilişim şirketleri yer alıyor. Bu da bizi sevindiriyor. Öncelikli hedefimiz öğrenciler, sonra araştırma geliştirme, en son bulunduğumuz kente katkı yapmak ve TEKNOPARK bunlardan bir tanesi. Marka bir üniversite, marka bir Muğla için çabalarımız sonuç verecek. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi 4-5 yıl içerisinde Türkiye’de en çok konuşulan üniversitelerden birisi olacak” dedi.

Bu haber toplam 575 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.