YETKİLİ SENDİKA TÜRK EĞİTİM SEN OLDU

YETKİLİ SENDİKA TÜRK EĞİTİM SEN OLDU
Türk Eğitim Sen Muğla Şube Başkanı Mürsel Özata, Muğla ilinde yetkili sendikanın Türk Eğitim Sen olduğunu açıkladı.Türk Eğitim Sen, Muğla’da yetkili sendika oldu. Konuya ilişkin yazılı bir açıklamada bulunan Türk Eğitim...

Türk Eğitim Sen Muğla Şube Başkanı Mürsel Özata, Muğla ilinde yetkili sendikanın Türk Eğitim Sen olduğunu açıkladı.

Türk Eğitim Sen, Muğla’da yetkili sendika oldu. Konuya ilişkin yazılı bir açıklamada bulunan Türk Eğitim Sen Muğla Şube Başkanı Mürsel Özata, kurulduğu günden beri sağlıklı bir şekilde üye sayısı arttıran Muğla şubesinin yetkili sendikacılığını yetkili sendika olarak taçlandırdığını söyledi.

Sendikalarına kayıtlı 3 bin 963 üyesine teşekkür eden Özata, “Muğla İlinde yetkili sendika olmamız sorumluluk şuurumuzu daha da arttırmıştır. Türk Eğitim-Sen Muğla Şubesi olarak, kamuda ehliyet, liyakat, adalet ve sadece devlete sadakate dayanan bir hak sistemin tesisi için elimizden gelen çabayı ortaya koyacağız. Hiçbir kamu çalışanına sendikasına, dünya görüşüne, etnisitesine, mezhebine, meşrebine bakılarak negatif ayrımcılık yapılmasına, ötekileştirmesine müsaade etmeyeceğiz. Anlık üye kazanma uğruna tutamayacağımız hiçbir sözü vermedik vermeyeceğiz, bireysel çıkarlar vaat ederek üye yapmadık, yapmayacağız, insanların umutlarından, acziyetlerinden üye devşirmedik, devşirmeyeceğiz. Hiçbir kamu çalışanını tehdit, korku, şantaj ve baskıyla üye yapmadık, yapmayacağız. Demokrasinin en iyi yöntemi ikna ve kendimizi ifade etme dışında hiçbir metod kullanmadık, kullanmayacağız. Gönlünü kazanmadan, rızasını almadan hiçbir kamu çalışanını üye yapmadık, yapmayacağız. Sendikaların icra makamı değil, danışma, istişare ve baskı grubu olması gerektiği bilinciyle bürokratik ve siyasi iradenin gölgesinde, omuzu üzerinden atış yaparak icra makamı yerine kendimizi koymadık, koymayacağız. Kamu alanında en alttan en üste bürokratik yapının sendikal mücadelede taraf olarak, orantısız güç kullanarak sendikal rekabete haksız müdahalesine izin vermeyeceğiz. Sendikal mücadeleyi düşmanlığa değil sadece sendikacılar arasında sağlıklı bir rekabete dönüştüreceğiz. Demokratik kitle örgütü olarak demokrasinin öncelikle kendi teşkilatımızda sağlıklı bir şekilde işleyebilmesi için iç ve dış paydaşlarımızdan gelecek her türlü eleştiri, tavsiye ve katkıya açık olacağız. Ben bilirimci otokrat tutumla değil ortak akılla hareket edeceğiz” dedi.

Bu haber toplam 765 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.