Yılanlı, Muğlalıların Yeni Mekânı Oldu

Yılanlı, Muğlalıların Yeni Mekânı Oldu
SİNEM KARAKAYA- Muğla Menteşe’de kar yağmasıyla meşhur olan Yılanlı Mevkii’nde, Aralık ayında başlayan kar yağışı yüksek kesimlerde yağmaya...

SİNEM KARAKAYA- Muğla Menteşe’de kar yağmasıyla meşhur olan Yılanlı Mevkii’nde, Aralık ayında başlayan kar yağışı yüksek kesimlerde yağmaya devam ediyor. Vatandaşların akınına uğrayan Yılanlı Mevkii, hafta içi olmasına rağmen vatandaşların meskeni haline geldi.

Muğla’nın Menteşe İlçesi’nde bulunan Yılanlı Dağı, kar yağışının başlamasının ardından vatandaşların akınına uğramaya devam ediyor. Etkili olan kar yağışının ardından vatandaşlar karda piknik yapmak ve kartopu oynamak amacıyla Yılanlıyı mesken tuttu.

Zaman zaman etkisini arttıran kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, kartopu oynamanın keyfine vardı. Yılanlı Mevkiine kar oynamak için giden vatandaşlar, hafta içi hafta sonu demeden işlerinden zaman ayırarak kar hasretini gidermek için tercih ettiklerini belirttiler.

Öte yandan Muğla’nın farklı ilçelerinden kar görmek için Yılanlıya gelen vatandaşlar; “ Uzak demeden kar görmek için bunca yolu geldik. Çocukluğumuzdan beri kara hasretiz. Her sene Yılanlıya kar yağar. Bizde sırf kar için geliriz. Egeli olduğumuz için kara çok doyamıyoruz. Bulmuşken de bırakmak istemiyoruz. Mangalımızı yapıyoruz, kar helvamızı yiyoruz. Bol bol kartpostal gibi fotoğraf çekiliyoruz. Çok soğuk ama bu manzara için katlanıyoruz. Ailecek çok güzel vakit geçiriyoruz. Gönül ister ki her ilçeye yağsın. Ama burayı bile bembeyaz görmek bizi mutlu etmeye yetiyor” şeklinde konuştular.

Kar keyfi sürmek isteyen vatandaşlar, Yılanlı Mevkii’ne giderek kartopu oynarken karlı alanları fotoğraflayıp sosyal medya hesabından paylaştı. Güzel görüntülere doymayan vatandaşlar, karın Muğla’ merkeze yağmasını bekliyor.

Bu haber toplam 2218 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.