YILIN ‘AŞK YEMEĞİ’ DÜNYA ÜÇÜNCÜLÜĞÜ GETİRDİ

YILIN ‘AŞK YEMEĞİ’ DÜNYA ÜÇÜNCÜLÜĞÜ GETİRDİ
Dereceye giren öğrencileri Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar kabul ederken, hedefin dünya şampiyonluğu olduğu açıklandı. Düzenlenen törene...

Dereceye giren öğrencileri Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar kabul ederken, hedefin dünya şampiyonluğu olduğu açıklandı. Düzenlenen törene Rektör Harmandar’ın yanı sıra, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ozan Bahar, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Umut Avcı, Yiyecek İçecek İşletmeciliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hulusi Doğan ve Öğretim Görevlisi Egem Zağralı katıldı.

Rektör Harmandar’ın öğrencileri kabul töreninde konuşan Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ozan Bahar, dünya üzerinde seyahat eden turistlerin gittikleri ülkeleri neden tercih ettikleri sorusuna yüzde 88’inin cevabının yiyecek ve içecek olduğu cevabını verdiklerini açıkladı. 24 ülke ve 2 binin üzerinde katılımcının yer aldığı festivalde MSKÜ öğrencilerinin başarılı dereceler elde ettiğini açıklayan Bahar, “Turizmin üç ayağı var. Konaklama, seyahat ve yiyecek içecek. Bizim Fakülte olarak yapılanmamız bu üç konu başlığına göre. Yiyecek ve içecek çok önemli bir sektör ve dünyada turistlerin yüzde 30’u yiyecek ve içeceğe para harcıyor. Türkiye’de bu rakam yüzde 20’ye tekabül ediyor. Dünya üzerinde seyahat yapan turistlere seçtikleri ülkeleri ve destinasyonları neden seçtikleri sorulmuş. Yüzde 88’inin verdiği cevap öncelikli olarak yemek olmuş. Bu gençlerimiz, öğrencilerimiz gelecekte bu sektörün önemli bir parçası olacaklar. Bu yıl 14’üncüsü düzenlenen ‘İstanbul Gastronomi Festivali’nde dört öğrencimiz tatlı ve balık tabağı kategorisinde dünya üçüncüsü, bir öğrencimiz de dünya dördüncüsü oldu. Bu festival, 24 farklı ülkeden 2 binden fazla katılımcının katıldığı çok önemli bir organizasyondu. Bir arkadaşımız da Fethiye’de 18-19 Mart tarihleri arasında düzenlenen Şef Mavi Fethiye Aşçılar Derneği tarafından düzenlenen ulusal aşçılar yarışmasında altın madalya alarak Üniversitemizi temsil etti” dedi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar elde edilen başarıların gurur verici olduğunu belirterek, “Dünya üçüncüsü olmak Üniversitemiz adına çok önemli. İnşallah önümüzdeki yıllarda Dünya birincisi olacaksınız. Dünya birincileri sizlerden iyi değil, sizden zeki değil, sizin kadar becerikli değil. Hedefinizi sürekli yüksek tutmanızı istiyorum. Biz sizlere güveniyoruz ve Dünya birincisi olacak bilgiye ve zekâya sizlerin sahip olduğunu düşünüyorum. Üniversite olarak biz üzerime düşen ne olursa yapmaya hazırız” dedi.

MSKÜ Turizm Fakültesi Yiyecek İçecek İşletmeciliği Bölümü öğrencileri ‘Yılın En iyi Üniversitesi Kategorisi’ dalında İlhan Avcu, Furkan Çakmak ve Yiğit Yeşilova Dünya üçüncülüğü, Üniversiteler arası Tatlı Tabağı Kategorisi; Kübra Altay Dünya üçüncülüğü, Yılın Aşk Yemeği Kategorisi; Kübra Altay Dünya üçüncülüğü, Üniversiteler arası Tatlı Tabağı Kategorisinde Furkan Çakmak Dünya Üçüncülüğü ve Üniversiteler arası Balık Tabağı kategorisinde ise Sefa Karaduman Merit-Dördüncülük elde etti.

Ayrıca 18-19 Mart 2016 tarihlerinde Fethiye'de düzenlenen Şef Mavi Fethiye Ulusal Yemek Yarışması'nda Üniversiteyi temsilen Yiyecek İçecek İşletmeciliği 2. sınıf öğrencisi Doğukan Özkara Üniversiteler arası Tatlı Tabağı kategorisinde Çikolata Çorbası isimli tatlı tabağı ile Altın madalya kazandı.

Bu haber toplam 596 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.