Yılın İlk İncir Hasadı Yapıldı

Yılın İlk İncir Hasadı Yapıldı
SİNEM KARAKAYA- Muğla’nın Dalaman İlçesi Bozbel Mahallesi’nde 15 dekarlık incir bahçesinde yılın ilk incir hasadı gerçekleştirildi. Düzenlenen incir...

SİNEM KARAKAYA- Muğla’nın Dalaman İlçesi Bozbel Mahallesi’nde 15 dekarlık incir bahçesinde yılın ilk incir hasadı gerçekleştirildi. Düzenlenen incir hasadı etkinliğine Dalaman Kaymakamı Ali Güldoğan, Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Karakuş, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ergün Akdeniz, Ziraat Odası Başkanı Tevfik Tayfun Tuncay ve ilçe protokolü katıldı.

Yılın İlk İncir Hasadı Yapıldı

Dalaman’da yılın ilk incir hasadı yapıldı. Dalaman’ın incir ekonomisinde önemli bir meyve olarak ön plana çıktığını vurgulayan Dalaman Kaymakamı Sayın Ali Güldoğan; “ İlçemizde; incir ekonomik açıdan son derece önemli bir meyve olarak ön plana çıkmaktadır. Yaptığımız araştırmalarımıza göre yaklaşık 500 ton kuru incir üretimimiz söz konusudur. Yetiştirilen kurutmalık incir, bölgeye çok iyi adaptasyon sağlamış, kendine özgü aroması ve morfolojik yapısı ile bölge halkının ve tüccarların beğenisini kazanmıştır. Yüksek rakımlı mahallelerimizde nemin düşük ve havanın serin seyretmesi kurutma döneminde incir kalitesine olumlu etki yapmaktadır. Kalitenin yakalanması ve tanıtımın iyi yapılması halinde, bu rakamların artacağını tahmin ediyoruz. İncirde kurutma tekniği ve sınıflandırma bilincinin gelişmesiyle birlikte kalitenin yükselmesini ve elde edilen gelirin artmasını hedefliyoruz.” Dedi.

Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Karakuş ise Dalaman incirinin ilçe için önemli bir tarımsal marka olması için üreticilere destek vereceğini belirtti.

Dalaman İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ergün Akdeniz; "Dalaman İncirinin kaliteli üretimi için İlçe Müdürlüğü teknik personelinin üreticilerimize, yetiştiricilik ile hastalık ve zararlı konusunda bilgilendirme yaptılar ve ilçe müdürlüğü olarak coğrafi işaret için çalışmalara başladık.” Dedi.

Hasatta, temsili olarak Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Karakuş paket halinde kuru incir alımı yaparak sezonu açtı. Hasat etkinliği protokol üyeleri ile bahçenin gezilmesiyle sona erdi.

Bu haber toplam 1553 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.