Yılın İlk Koordinasyon Kurulu Toplandı

Yılın İlk Koordinasyon Kurulu Toplandı
İl geneli yatırımların değerlendirildiği 2020 yılı birinci dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısı, Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlendi. Vali...

İl geneli yatırımların değerlendirildiği 2020 yılı birinci dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısı, Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlendi. Vali Esengül Civelek, 2019 yılı sonu itibariyle yürütülen yatırımların proje tutarlarının 6 milyar TL’yi geçtiğini bildirdi.

Sinem Karakaya

İl geneli yatırımların değerlendirildiği 2020 yılı birinci dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısı, Muğla Valisi Esengül Civelek başkanlığında yapıldı.

Muğla Valiliği’nde gerçekleştirilen toplantıya, il müdürleri, ilçe kaymakamları, il ve ilçe belediye başkanlıkları katıldı.

2019 yılı yatırımlarının kesinleşmiş rakamlarının değerlendirildiği toplantıda bir konuşma yapan Muğla Valisi Esengül Civelek, “ Bilindiği gibi yılda dört kez yapılan il koordinasyon kurulu toplantıları ile bu yatırımların son durumlarını, finansal ve fiziksel gerçekleşmelerini ve kurumlar arasında koordinasyonu gerektiren sorunları ele alıyor ve çözüm üretiyoruz. Kamu kurum ve kuruluşlarımızın raporlarına bakıldığında, 2019 yılı sonu itibariyle yürütülen yatırımların proje tutarlarının 6 milyar TL’yi geçmiş olduğu görülmektedir. Dönem sonu itibariyle 598 milyon TL harcama yapılmış olup, nakdi gerçekleşme oranı yüzde 71, fiziki gerçekleşme oranı yüzde 53’tür. Toplam 307 projeden 76 proje tamamlanmış, 139 proje devam etmektedir. 29 proje ihale aşamasında olup, 61 projeye ise başlanmamıştır. İlimizde aşağı Dalaman ve Yukarı Eşen Projeleri; Yatağan-Milas, Muğla-Kale yolları; Muğla, Ortakent-Yahşi kanalizasyon ve arıtma; ilk, orta ve yükseköğrenim seviyelerinde altyapı, derslik, yurt ve gençlik merkezi yapım çalışmaları; Bodrum, Milas, Fethiye ve Yatağan Devlet Hastaneleri önemli yatırımlar olarak öne çıkmaktadır. Yatırımlarıyla ilimize ve ülkemize katkıda bulunan tüm taraflara, yatırımcı kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Vali Esengül Civelek’in açılış konuşmasının ardından toplantı, yatırımcı kuruluş müdürlerinin sunumları ve genel değerlendirme ile devam etti.

Bu haber toplam 420 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.