YÖK ihtisaslaştırılacak 5 yeni üniversiteyi açıkladı

YÖK ihtisaslaştırılacak  5 yeni üniversiteyi açıkladı
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç, “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi”ne seçilen yeni 5 üniversiteyi açıkladı. Saraç, "Aksaray Üniversitesi spor ve sağlık alanında,...

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç, “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi”ne seçilen yeni 5 üniversiteyi açıkladı. Saraç, "Aksaray Üniversitesi spor ve sağlık alanında, Kastamonu Üniversitesi ormancılık ve tabiat turizmi alanında, Muş Alparslan Üniversitesi hayvancılık alanında, Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi çay alanında, Siirt Üniversitesinin tarım ve hayvancılık alanında ihtisaslaşmasına yönelik bir süreç başlatıyoruz bu günden itibaren" dedi.

“Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi”ne seçilen yeni 5 üniversiteyi YÖK Başkanı Yekta Saraç açıkladı. YÖK Başkanlığında yapılan toplantıya Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, YÖK Yürütme Kurulu üyeleri, seçilen üniversitelerin rektörleri ve yeni seçilen üniversitelerin il valilerini temsilen Siirt Valisi Ali Fuat Atik de katıldı. YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Naci Gündoğan’ın projeye ilişkin sunumunun ardından konuşan YÖK Başkanı Yekta Saraç, “Bu proje, 2015 yılının Haziran ayında YÖK tarafından başlatıldı. Başta o zaman mevcut olan Kalkınma Bakanlığı başta olmak üzere ilgili bakanlık ve kurumlar ile işbirliğine gidildi. Üniversitelerimiz çeşitli toplantılarla bu süreç hakkında bilgilendirildi. 2006’dan sonra kurulmuş olan üniversitelerden 24’ü bu süreçte yer alma isteklerini bize bildirdiler. Bölgenin mevcut durumu, üniversitenin potansiyeli, bölge-üniversite ilişkisi gibi üç ana parametrede pek çok alt parametre dikkate alınarak kendilerinin sundukları öz değerlendirme raporları YÖK’te incelendi ve Bingöl, Kırşehir Ahi Evran, Uşak, Düzce ve Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversiteleri pilot üniversite olarak seçildi ve çalışmalarına başladı. Bugün, yapılan başvurular arasından yine aynı kriterler kullanılarak aynı amaçla seçilen 5 üniversitemizi ve çalışma alanlarını kamuoyuna sunacağız” dedi.

Bu haber toplam 494 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.