YOL DA YOLCU DA BİZİZ

YOL DA YOLCU DA BİZİZ
Hayat başlı başına bir yolculuk hepimiz için. Bazen yoran, bazen neşelendiren, bazen ağlatıp bazen güldüren…Hayat bizim için bir yolculuksa eğer bazen tümsektir yolumuz; bazen inişli bazen çıkışlı olabileceğini az çok...

Hayat başlı başına bir yolculuk hepimiz için. Bazen yoran, bazen neşelendiren, bazen ağlatıp bazen güldüren…

Hayat bizim için bir yolculuksa eğer bazen tümsektir yolumuz; bazen inişli bazen çıkışlı olabileceğini az çok tahmin ederiz. Çocukken kurduğumuz hayaller değişir, ideallerimiz, hedeflerimiz değişir. Gençlik dönemlerindeki arzular istekler ile yolun yarısında ki ihtiyaçlarımız değişir. Hayattan beklentilerimiz ile hatıraları yâd ederken yapılan sohbetler değişir. Sohbete başlanılan konu sohbet sonuna gelince mutasyona uğramıştır bir şekilde. Kızgın surat ifadeleri ile edilen sohbetin sonunda kahkaha ile son bulan gülümseten anılar birikir masa başı sohbetlerinde.

Yolculuk esnasında yollarda ki dikenler kanatır ayaklarımızı. Yolculuktan vazgeçmek isteriz kanayan ayakların acısı ile. Göz yaşlarımız serinletir alev topu olmuş yüreğimizi de. Yol arkadaşımız terk etmiştir belkide usulca haberimiz dahi olmadan. Belki yorgunluk belki bezginliktir terk ediş nedeni nerden bilelim. Belki sebep kendimiz olmuşuzdur terk edilmemize kim bilir?

Yolun sonu görünmüyor deyip usanmışlığımızdandır belki yorgunluğumuz. Bazen de her sabah doğan güneşi görür şükür ederiz yeni güne, yeni başlangıçlara pır pır eden çocuk kalbinin sevincini yaşatır yoğun duygularla yaşadığımız mutluluk.

Yollar değişir, yol arkadaşları değişir, fikirler düşünceler değişir, hikayeler değişir kısacası. Yeter ki kalplerde ki sevgi bitmesin, değişime uğramasın.

Sadece sabit kalanın öznesi olduğumuz hayat yolculuğunda en çok yatırımı da kendimize yapmamız gerçeği ortaya çıkıyor.

En çok kendimizi sevelim, en çok kendimize saygı duyalım, yine  dikenli yolu kendimiz için güllerle donatalım.

Yol da  biziz, yolcu da…Değişmeyen tek gerçek zorlu yolculukta kendimiz isek neden hayatın tek öznesi biz olmayalım? Değişmeyen tek şey yolcu biz isek  neden bu hayatın tek yolcusu biz olmayalım değil mi?

Hayat bir yoldur. Her nereye gidersen git, yolun sonunda yine kendinle karşılarsın.

Yol insanın yüreğidir. Hayat yolculuğunda ki seyahat için yaptığın yatırım, kendin için yaptığın en iyi yatırımdır diyelim.

Sevgiyle…

Bu haber toplam 641 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.