Yol üstü otopark uygulamasında gelişme: Ödenmeyen ücretler otomatik tahsil edilecek

Yol üstü otopark uygulamasında gelişme: Ödenmeyen ücretler otomatik tahsil edilecek
 YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ
2021 yılı Mart ayında hayata geçirilen ve vatandaşların tepkisini toplayan yol üstü otopark uygulamasında ödenmeyen borçlara ilişkin SENTPARK tarafından yapılan duyuruda, “21.03.2024 tarihinden itibaren PTT ile yapılan protokole göre ödenmeyen park ücretleri HGS (hızlı geçiş sistemi) tarafından otomatik olarak tahsil edilecektir. Siz sayın araç sahiplerinin mağdur olmaması ve hukuki yaptırımlarla karşılaşmaması için ikazları dikkate almanızı rica ederiz” denildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararıyla 2021 yılı Mart ayında hayata geçirilen ve vatandaşların tepkisini toplayan yol üstü otopark uygulaması devam ediyor.

HGS TARAFINDAN OTOMATİK OLARAK TAHSİL EDİLECEK

SENTPARK tarafından yapılan duyuruda, 21.03.2024 tarihinden itibaren PTT ile yapılan protokole göre ödenmeyen park ücretleri HGS (hızlı geçiş sistemi) tarafından otomatik olarak tahsil edilecek.

SENTPARK tarafından yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

“Sayın sürücü; yol üstü araç park alanlarımızı kullandığınız için teşekkür eder, iyi yolculuklar dileriz.

21.03.2024 tarihinden itibaren PTT ile yapılan protokole göre ödenmeyen park ücretleri HGS (hızlı geçiş sistemi) tarafından otomatik olarak tahsil edilecektir.

Siz sayın araç sahiplerinin mağdur olmaması ve hukuki yaptırımlarla karşılaşmaması için ikazları dikkate almanızı rica ederiz.

Çağrı merkezimiz ve web sitemiz üzerinden araç hareketlerinizi takip edebilirsiniz. Bizimle iletişime geçerek borç sorgulaması ve ödemesi yapabilirsiniz.”

MAHSUN ÖZMEN: “MUĞLA PİLOT BÖLGE SEÇİLDİ”

Sentpark Genel Koordinatörü Mahsun Özmen, “PTT tüm yurt genelinde otoparklarda HGS ile tahsilat uygulamasını başlatıyor. Muğla’yı da pilot bölge olarak seçti ve ilk olarak burada uygulanmaya başlanacak. Sonuçlardan elde edilen veriler ile tüm Türkiye’de HGS ile tahsilatı yaygınlaştırmaya çalışacak. Tüm Türkiye’de ki kapalı otoparkların tamamı açık otoparklar ile birlikte HGS Park çatısı altında birleşecek ve oradan tahsilat yapabilecek” dedi.

Mahsun Özmen, ihale sürecinin sona erdiği iddialarına ilişkin, “Biz şuan devam ediyoruz. Henüz bize bildirilmiş bir ihale kararı yok” şeklinde konuştu.

MENTEŞE İÇİN İHALE SÜRESİ SONA ERDİ

4 bölgeden oluşan ihalede Menteşe ve Ortaca ihalesi sona erdi. Tüm bölgelerde ihale sürecinin sona ermesinin ardından yeniden ihaleye çıkılıp çıkılmayacağı değerlendirilecek. 25 Mayıs’ta ihalelerin tamamı sona erecek.

AHMET ARAS, OTOPARK İHALESİNİN YENİLENMEYECEĞİNİ SÖYLEMİŞTİ

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, seçim çalışmaları kapsamında Marmaris’te oda ve sivil toplum kuruluşları ile bir araya geldiği toplantıda, cadde üzerindeki otoparklarla ilgili şikayetler üzerine, konuyla ilgili esnaf ve vatandaşlardan çok sayıda şikayet geldiğini belirterek cadde üzerindeki otopark ihalesinin yenilenmeyeceğini ifade etmişti.

Bu haber toplam 240 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.