Yollarda yok yok

Yollarda yok yok
Muğla-Marmaris karayolunda tatilcilerin en çok kullandığı yollardan olan Sakar Geçidindeki yol kenarlarına gelişigüzel atılmış olan çöpler, duyarlı...

Muğla-Marmaris karayolunda tatilcilerin en çok kullandığı yollardan olan Sakar Geçidindeki yol kenarlarına gelişigüzel atılmış olan çöpler, duyarlı vatandaşların tepkisini çekiyor.

Sinem Korkmaz

Muğla’ya gelen tatilcilerin en çok kullandığı yollardan olan Muğla-Marmaris karayolu Sakar Geçidinde yol kenarlarına atılan çöpler “pes” dedirtti. Manzarası ile tatilcilerin fotoğraf çekildikleri durak haline gelen Sakar Geçidinde yol kenarlarına gelişigüzel atılan ve çevre kirliliğine yol açan çöpler ziyaretçilerin tepkisine yol açıyor.

“İNSANLARDA SAYGI DENEN BİR ŞEY KALMAMIŞ”

Sakar Geçidindeki çöpleri gören vatandaşlar duruma isyan ederek, “Böyle bir saygısızlık olamaz. Burası Muğla’nın en belki de en güzel manzarası olan bir yer. Buradan geçen herkes durup manzarada fotoğraf çekilir. Bu güzel doğaya ve manzaraya yakışan saygı bu mu? Bunu yapanlara ne dense az kalır. Ne arasanız var. Plastik kasa, içecek şişeleri, alkol şişeleri, sigara izmariti deseniz zaten fazlasıyla. Bebek bezi bile var ya inanabiliyor musunuz? Hangi zihniyet pis bebek bezini atar buraya. İnsanlarda saygı denen bir şey kalmamış. Elimizdeki bu güzelliği koruyup, kollayıp, tertemiz tutmamız gerekirken aksine nasıl kötü hale getirebiliriz diye düşünüyoruz. Yetkililere sesleneceğim ama yetkililer ne yapsın? Buraya 24 saat güvenlik koysalar, yine de başa çıkamazlar böyle zihniyetlerle. Evlerinde de çöpleri yere atıyorlar mı merak ediyorum doğrusu. Bir şeyi yiyip içiyorsan çöp poşetine koyarsın çöp bulunca atarsın bu kadar basit. 21. Yüzyılda insanlara bir davranış, temizlik anlatılmadığı kalmıştı.  Gerçekten nasıl bu kadar bilinçsiz bir toplumumuz var akıl alır gibi değil. Allah akıl fikir versin” dediler.

Bu haber toplam 628 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.