Yönelt Koleji Dünya Okulu Oldu

Yönelt Koleji Dünya Okulu Oldu
Muğla’nın 32 yıllık Eğitim Çınarı Yönelt Okulları 2021-2022 döneminden başlayarak Dünya Koleji olma yolunu seçti.Yönelt Koleji bünyesindeki Yönelt Fen Lisesi ve Yönelt Anadolu Lisesi Amerika GüneyUtah Üniversitesi ile akademik...

Muğla’nın 32 yıllık Eğitim Çınarı Yönelt Okulları 2021-2022 döneminden başlayarak Dünya Koleji olma yolunu seçti.

Yönelt Koleji bünyesindeki Yönelt Fen Lisesi ve Yönelt Anadolu Lisesi Amerika GüneyUtah Üniversitesi ile akademik işbirliği anlaşması imzaladı. İmzalanan protokol gereği YöneltKoleji Fen ve Anadolu Lisesi öğrencileri; Amerika’dan Lise Diploması alabilecekler. Amerika’da geleneksel olarak uygulanan EarlyCollegeadı verilen öğretim modeli ile 9. Sınıftan başlayarak lise mezuniyeti için gerekli kredi ve derslere; Türkiye’denonline veya isterlerse Amerika’da yüz yüze alabileceklerdir. Öğrenciler programa 9. 10. 11. 12. Sınıflarda okurken diledikleri yıl dahil olabilecekler. Programda başarılı olan öğrenciler Amerika Lise Diploması ve -  Türkiye’de eğitim-öğretime ara vermedikleri için – Türkiye Lise diplomasını alacaklar.

ULUSLARARASI GEÇERLİLİĞİ OLAN BİR DİPLOMA

Konuyla ilgili açıklama yapan Yönelt Koleji Genel Müdürü Ferudun Öztürk, “İlk baştaKolej açma fikrimizle birlikte olgunlaşan; yurt dışında bir okulla işbirliği yapıp Yönelt Koleji öğrencilerine uluslararası geçerliliği olan bir diploma verme rüyası 2021-2022 Eğitim Öğretim yılıyla gerçek oluyor. Yönelt Kolejinde lise eğitimi alan Fen Lisesi ve Anadolu Lisesi 9. 10 11. 12. Sınıf öğrencilerimiz diledikleri veya önerilen bir yılda EarlyCollege sistemine dahil olabilecekler, alacakları online eğitimle de başarılı olan öğrencilerimize Amerikan Lise Diploması verilecektir.Okulumuzda eğitim öğretimlerini tamamladıkları için de Türk Lise Diplomasını da alacaklardır.Çift diploma sahibi öğrenciler Türkiye Diploması ile Türkiye’de lisans eğitimlerine başlayabilirler veya alacakları Amerikan Lisesi  Diploması ile isterlerse Amerika, Kanada, İngiltere veya Avrupa üniversitelerine sınavsız doğrudan kabul alarak lisans eğitimlerinebaşlayabilecekler. Şu anda Muğla’da ve Türkiye’de EarlyCollegesistemine online eğitime devam eden öğrenciler var. Saygın bir üniversiteyle yaptığımız bu işbirliği okulumuza, ülkemize akademik ve kültürel birçok değer katacağı inancındayız. Her zaman ilklerin kurumu olan Yönelt Koleji Muğla’mıza ve Ülkemize vizyon kazandırmaya devan edecektir. Bu programın hayata geçmesinde kurumumuza katkı veren ve işbirliği sunan Güney Utah Üniversitesi Türkiye temsilcisi Sayın Sezai ÇILDIR’a, Güney Utah Üniversitesi Program Direktörü, Sayın Dr. Jacob NG’ ye ve Güney Utah Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sayın StephenAllenPh.D.’ ye teşekkür ediyorum.Güney Utah Üniversitesi’nebağlı SUCCES Academy tarafından Online/uzaktan programa dahil olan; Toplamda 12 dersi alan, derslere ait 39 krediyi tamamlayan yapılacak sınavlarda başarılı olan öğrenciler mezun olarak Amerika Lise Diplomasını almaya hak kazanacaklardır. Dilerlerse 23 önlisans kredisi daha alarak, SUU Güney Utah ÜniversitesiÖnlisans Diploması da alabileceklerdir. Önlisans eğitimi, online/uzaktan ya da üniversitede yüz yüze programla alınabilecektir.” Dedi.

Müdür Öztürk programa Katılım Koşullarını şöyle anlattı:

“Öğretim dili İngilizcedir. B1 İngilizce seviyesine sahip 9. 10 11. ve 12. Sınıftaki her Yönelt Koleji öğrencisi programa katılabilir.Amerika Lise Diploması için gerekli ders ve kredi koşullarını sağlayan ve sınavlarda başarılı olan öğrenciler mezun olabilecekler ve Amerika Lise Diplomasını almaya hak kazanacaklardır.Programa Türkiye’den katılan öğrenciler, dersleri Online / Uzaktan alacakları için Türkiye’deki öğrenimlerini aksatmayacaklardır.Öğrenciler bu programa ders ve kredilerini tamamlamak koşuluyla 9. 10 11. veya 12. Sınıfta katılabilir. Örneğin 9. Sınıfta haftada sadece 4 saatlik bir İngilizce dersiyle programa başlayabilir, diğer yıllarda ders sayısını ve yoğunluğunu artırarak programa devam edebilir.EarlyCollege‘nin çok önemli bir yönü de Lise Programını tamamlayan öğrenciler; Lisans eğitimlerini Güney Utah Üniversitesi’ndeistediği bölümden sınavsız ve burslu devam edebilecekler veya University of California San Diego, University of California Berkeley,  University of Toronto gibi Amerika, Kanada ve Avrupa Üniversitelerinden doğrudan kabul alabileceklerdir.Programa Yönelt Koleji Fen ve Anadolu Lisesi öğrencileri GÜZ /EYLÜL Dönemi ve BAHAR/OCAK olmak üzere iki, dönem halinde yılda iki defa kayıt yaptırabileceklerdir.Şu an GÜZ/EYLÜL Dönemi kayıtlarımız devam etmektedir. Güney Utah Üniversitesiyle yaptığımız bu işbirliği tüm öğrencilerimize hayırlı ve uğurlu olsun.”

Bu haber toplam 1580 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.