Yönelt Koleji’nde Bilim Günleri Başladı

Yönelt Koleji’nde Bilim Günleri Başladı
SİNEM KARAKAYA- Muğla’nın seçkin okullarından biri olan Özel Yönelt Koleji ‘Bilim Günleri’ etkinliklerine başladı. İlk defa Yönelt Koleji tarafından...

SİNEM KARAKAYA- Muğla’nın seçkin okullarından biri olan Özel Yönelt Koleji ‘Bilim Günleri’ etkinliklerine başladı. İlk defa Yönelt Koleji tarafından yapılan bu etkinlikte ayda iki defa farklı konularda öğrencilere konferans verilecek. İlk konusu Mantar ve Mantar Zehirlenmeleri olan Bilim Günlerinde konuşmacı olarak Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü’nden Hakan Allı katılarak öğrencileri mantarlar hakkında bilgilendirdi.

Okulun öğretmenlerinden projenin kurucusu ve koordinatörü olan Mehmet Ali Onaran,  bilimin topluma yayılmasına öncülük ederek gençleri araştırmaya özendirmeyi amaçlıyor.

Yönelt Koleji’nde Bilim Günleri Başladı

Hedeflerinin bilime meraklı gençlerin yolunu açmak olduğunu belirten Mehmet Ali Onaran; “ Gençleri geleceğin bilim insanı olarak yetiştirmek istiyoruz. Araştırmaya özendirmek istiyoruz. Daha önce uluslararası projelerle öğrencilerimizi araştırmaya teşvik etmiştik. Birçok alanda derecelerimiz var. Üstüne dahasını da eklemek istedik. Bilim Günlerini gündeme getirdik. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi ve Ege Üniversitesi ’de dâhil olmak üzere farklı üniversitelerle değişik araştırmacı getirerek öğrencilerimizin motivasyonunu arttırmak için bir araya getirdik. Ülkemizin büyük bir ihtiyacı olan çağdaş bilime meraklı, işlevsel hedefleri koyan, süreci doğru yönetebilen, nitelikli çözümler üreten, sonucun kalitesini öğrenen insanlar yetiştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bilim Günleri’nin ses getireceğini düşünüyoruz. Kariyer günleri, mesleki tanıtım günleri falan oluyor ama onlar daha çok üniversite öğrencilerine yönelik. Erken yaşta öğrencileri keşfetmek gerekiyor. Bu kapsamda ‘Bilim Günleri’ çok önemli. Öğrencilerimizi bu şekilde yüreklendiriyoruz. Fen Bilimlerinin ülkemizde gelişmesi açısından da bu proje önemli. Fizik, kimya, biyoloji ve teknolojiyle bağımlı olarak bu dallardaki gelişmelerden haberdar etmek istiyoruz öğrencilerimizi. Aynı zamanda üniversiteye gittiğinde liselerin ve ortaokulların hedefinde üniversite öğrencilerini hazırlamak gerekiyor. Akademik anlamda da yolunu açıyoruz bunun. Araştırmaya yönelttiğimiz için yarın öbür gün üniversiteye gittiğinde bu öğrenciler araştırmacı, bilim insanı olacak. Bunların alt yapısı olmuş olacak. Kendimizi ve öğrencilerimizi şanslı hissediyoruz. Ayda iki defa yani on beş günde bir olacak bu etkinlik. Her defasında farklı konular işlenecek ve ortaokullara ayrı gün liselere ayrı gün olacak. Bizim hedefimiz bilimin topluma yayılması. Bilim topluma yaydığımız zaman üretken, güncel hayata ve araştırmaya daha duyarlı insanlar yetiştirmek.” Dedi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü’nden Hakan Allı’nın öğrencileri Mantar ve Mantar Zehirlenmeleri hakkında bilgilendirmesinin ardından Okulun öğretmenlerinden proje koordinatörü Mehmet Ali Onaran plaket taktim ederek projeye katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Bu haber toplam 1371 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.