Yönelt’ ten online sanat

Yönelt’ ten online sanat
Ünsüz Youtuberin Günlüğü Yazarı Miyase Sertbatur,  Yönelt Koleji öğrencileriyle Online Söyleşide buluştu. Yönelt Koleji yazarla öğrencileri buluşturma...

Ünsüz Youtuberin Günlüğü Yazarı Miyase Sertbatur,  Yönelt Koleji öğrencileriyle Online Söyleşide buluştu. Yönelt Koleji yazarla öğrencileri buluşturma etkinliğiyle “Sanat Eve Sığmaz” anlayışını hayata geçirdi.

Ünsüz Youtuberin Günlüğü Yazarı Miyase Sertbatur,  Yönelt Koleji öğrencileriyle Online Söyleşide buluştu. Yazar Miyase Sertbarut’ un Yönelt Koleji Ortaokulu öğrencileri adına imzalamış olduğu kitapları okuyan öğrenciler, 26 Aralık Cumartesi günü akşamı Zoom üzerinden yazarla “ hayali, hakikati bulma heyecanını “paylaştılar.

Online söyleşide Yönelt Koleji Öğrencileri yazara kitapları ve yazarlık hakkında sorular sordular. Karşılıklı sohbet havasında geçen söyleşide öğrenciler, empati kurabilmek için yazara çocukluk yılları hakkında sorular da yönelttiler. Yazar Miyase Sertbarut, çocukken kitaplara gömülmeyi sevdiğini, kitapları sanki yaşıyormuşçasına okuduğunu, yazı yazmanın da kendisini sıkıntılardan kurtardığını ayrıca genetik bilimin kendisini çok etkilediğini bu yüzden bazı kitaplarında bu konuya da yer verdiğini belirtti.

Yazar, “Yazarken sıkıntılarımdan kurtuluyorum . Öncelikle okuduklarınıza inanmanız gerek.Ben yazarken inanarak, hissederek yazıyorum. Eğer bir şeye inanıyorsanız onun arkasından mutlaka gidin. Okumaya zaman ayırırsanız dil ve hayal gücünüz gelişir. En kıymet verilmesi gerek şey, inandığın şeye zaman ayırmaktır.” dedi.

Söyleşi sonunda Miyase Sertbarut, “Yönelt Koleji Öğrencileriyle tıpkı okulun salonunda bir araya gelmiş gibi samimi bir buluşma gerçekleştirdik. Sorularıyla, okudukları kitaplardan yaptıkları alıntılarla beni epeyce şaşırttılar. Anladım ki yüzeysel bir okuma grubuyla değil, derinlemesine okuma yapabilen bir öğrenci grubuyla karşı karşıyayım. Dilerim bu özellikleri ömür boyu devam eder “ dedi.

Online söyleşiyle ilgili Yönelt Ortaokulu Türkçe Zümresine yapılan açıklamada, “Hayat kimi zaman tatlı bir rüzgar gibi yanaklarına kimi zaman keskin bir bıçak gibi kalbinizin tam ortasına dokunur.”diyorsunuzkitabınızda.Düşüncelerinizle, emeğinizle, yüreğinizle, kaleminizle siz değerli yazarımız MiyaseSertbarut hepimizin kalbine sıcacık dokundunuz, iyi ki varsınız.Kaleminizden dökülen ve dökülecek olan nice güzel hikayelerle tekrar buluşmak dileğiyle katılımınız için teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 360 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.