Yörük Obaları Derneği’nde anlamlı buluşma: Aras ve Köksal’da katıldı

Yörük Obaları Derneği’nde anlamlı buluşma: Aras ve Köksal’da katıldı
 MUHABİR
Muğla Yörük Obaları Derneği’nde Türkistan’dan Anadolu’ya Türklük Baharı etkinliği düzenlendi.

Orta Asya Türk Devletlerinden gelerek Muğla’da eğitim gören öğrencilerin buluştuğu “Türkistan’dan Anadolu’ya Türklük Baharı” etkinliği Türk Ocakları Muğla Şubesi’nin de katkılarıyla Yörük Obaları Derneği’nde yapıldı.

Buluşmaya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal başta olmak üzere Türk Ocakları Muğla Şubesi Başkanı Yaşar Topal, MSKÜ Edebiyat Fakültesi Dekanı Mustafa Gökçe, Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yunus İnce, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde okuyan Orta Asya’nın farkı Türk devletlerine mensup öğrenciler katıldı.

77777.jpg

Etkinlikte söz alan Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akçan, “Bugün Türkistan’dan Anadolu’ya Türklük Baharı etkinliği ile farkı ülkelerin Türklerini buluşturmak istedik. Baharın geldiği bu günlerde bu anlamlı buluşmayı yapıyoruz. Bu zamanlarda Yörüklerin bir gözü havadadır, çünkü yağmurun yağmasını gözler. Yağmur bolluk ve berekettir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’te ‘Toros Dağları’na bakınız eğer orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa şunu çok iyi biliniz ki bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla bizi yenemez’ sözlerini söylemişti. Etkinliğimize katılımlarınız sebebiyle teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Zeybek ve Halk oyunları gösterileriyle devam eden etkinlik çeşitli yöresel ikramların ardından sona erdi.

88888.jpg

Bu haber toplam 161 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.