Yörük Obaları Derneği’nde Yaren Gecesi Düzenlendi

Yörük Obaları Derneği’nde Yaren Gecesi Düzenlendi
Sinem KARAKAYA-Muğla Yörük Obaları Derneği ‘Yörükler Kapı Gıcırtısına Bile Üç Gün Oynar’ sloganıyla Yaren Gecesi düzenledi. Muğla Yörük Obaları...

Sinem KARAKAYA-Muğla Yörük Obaları Derneği ‘Yörükler Kapı Gıcırtısına Bile Üç Gün Oynar’ sloganıyla Yaren Gecesi düzenledi. Muğla Yörük Obaları Derneği bahçesinde gerçekleştirilen Yaren Gecesi’nde halk oyunları gösterilerinin ardından yöresel sanatçılar türkü söyledi.

Etkinliğe Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan, Yörük Obaları İşletmecisi Soner Kırbaş ve Sevinç Kırbaş, Muğla Müzisyenler Derneği Başkanı Mustafa Gürkan, Milas Yörük-Türkmen Derneği Başkanı Mevlüt Kiriş, Beşkaza Kültür ve Dayanışma Platformu Başkanı Devrim Karakuş ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Yörük Obaları Derneği’nde Yaren Gecesi Düzenlendi

Yörüklerin doyasıya eğlendiği etkinlikte Mahalli Sanatçı Hamdi Demirtaş, Mehmet Topçuoğlu, Zümray Kayır ve Mustafa Bozdağ sahne aldı.

Yörük kıyafeti giyen Yörük kadınları tahta kaşık gibi yöresel müzik aletleriyle halk oyunları sergilemesinin ardından Yörük çadırın içinde Yörük kültüründe yer alan eşyalar sergilendi.

Amaçlarının Yörük kültürünün hem yaşatmak hem de gelecek nesillere aktarmak olduğunu söyleyen Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan; “ Amacımız yöre türkülerini, yöre ağzıyla ve yöre sanatçılarıyla söyleyip, yöresel oyunları oynayıp, Yörük kültürünü hem yaşatmak hem de gelecek nesillere aktarmak. İlk defa böyle bir etkinlik düzenledik. Köylerimizde gün yüzüne çıkmamış türkülerimiz ve oyunlarımız var. Bunları gün yüzüne çıkarmak ve gençlerimize aktarmak için uğraşıyoruz. Bu kültüre tuzun tanesi kadar katkımız olabilirse ne mutlu bize.” Dedi.

Böyle güzel etkinlikte bir araya geldikleri için Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan’a teşekkür eden Yörük Obaları İşletmecisi Soner Kırbaş; “ Katkılarından dolayı Muğla Müzisyenler Derneği ve Başkanı Mustafa Gürkan’a, Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan’a ve bu güzel geceye eşlik eden herkese teşekkür ederim.” Dedi.

Bu haber toplam 2100 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.