Yörüklerden keşkek günü

Yörüklerden keşkek günü
Fethiye ve Seydikemer Yörük Türkmen Derneği 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeni ile keşkek günü düzenledi.Çalış Kerimoğlu İsmail Yörük Çadırlarında...

Fethiye ve Seydikemer Yörük Türkmen Derneği 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeni ile keşkek günü düzenledi.

Çalış Kerimoğlu İsmail Yörük Çadırlarında düzenlenen keşkek gününde kadınların kıymeti bir kez daha dile getirildi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeni ile Fethiye ve Seydikemer Yörük Türkmenler Dernekleri tarafından Çalış Yörük Çadırı’nda düzenlenen keşkek gününde katılım yoğun oldu. Konuklar delbekçi kadınların çaldığı Fethiye yöresi türkülerle karşılandı. Keşkeklerin ve lokma tatlısının yenildiği etkinlikte sanatçılar Ali Tunç, İsmail Uzunoğlu ve Ahmet Karagöz’ün türküleri eşliğinde bol bol oynayan bayanlar stres attılar.

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık ve eşi Zeynep Çalık ile katıldığı etkinliğe, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Çağlayan, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Yapalıal, Belediye Başkan Vekili Hilal Günay, siyasi partilerin kadın kolları üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve bayanların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte müzik eşliğinde pisti hiç boş bırakmayan bayanlar keyifli bir gün geçirdi.

Keşkek gününe gelenlere teşekkür eden Fethiye Yörük Türkmen Derneği Kadın Kolları Başkanı Halime Karagöz, “Bu programı bize hazırlayan İsmail kardeşime çok teşekkür ediyorum. Bütün bayanlarımızın günü kutlu olsun. En güzel günler hep beraber olsun. Ne mutlu bizlere ki ektiğimizi biçiyoruz diyorum şuanda. Katılan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Fethiye Yörük Türkmen Derneği Başkanı Ramazan Kıvrak, “Kültürümüzde kadınlarımız kıymetlidir. Türk tarihinde Hakan vardır, Hatun vardır. Hatunların yeri geldiğinde ülkeyi yönetme yetkisi vardır. Karı koca ilişkisinde erkek dağdır, kadın dağın üzerinde kardır. Beyazlıktır, saflıktır, temizliktir… Bu yüzden karı koca denir. Bütün bayanlar kıymetlidir. Bütün kadınlarımızın günü kutlu olsun” dedi

Seydikemer Yörük Türkmen Derneği Başkanı İsmail Uzunoğlu da, “Keşkek gününü geleneksel hale getirdik ve bu gün 7’inci keşkek günümüzü kutluyoruz. Her sene önemli günlere getirdiğimiz keşkek gününü bu sene 8 Mart Dünya Kadınlar gününe denk getirmek istedik. Etkinliğimize de ilgi ve alaka çok güzel oldu. Herkese çok teşekkür ederiz” dedi.

Bu haber toplam 733 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.