Yosunlu sanılan musluk suyu sağlıklı çıktı

Yosunlu sanılan musluk suyu sağlıklı çıktı
Kavaklıdere Çatak Mahallesi halkının, yaptıkları test sonucu sağlığa zararlı olmasından endişelendikleri musluk suyunun sağlıklı olduğu ortaya çıktı.Geçtiğimiz...

Kavaklıdere Çatak Mahallesi halkının, yaptıkları test sonucu sağlığa zararlı olmasından endişelendikleri musluk suyunun sağlıklı olduğu ortaya çıktı.

Geçtiğimiz hafta Muğla’nın Kavaklıdere İlçesi’ne bağlı Çatak Mahallesi halkı, yıllardır içtikleri musluk suyunun sağlıklı olup olmadığını öğrenmek amacıyla mahalledeki bir kahvehanede biraraya gelerek su elektroliz cihazıyla test yapmıştı. Test esnasında musluk suyunun renginin yeşile dönmesi ve üzerinde yeşil bir tabaka oluşması mahalleliyi suların sağlığa zararlı olabileceği konusunda endişeye düşürmüştü. Yaptığımız haber sonrası,  konuyla ilgilenmek üzere Çatak Mahallesi’ne giden Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü  (MUSKİ) ekipleri ve Kavaklıdere Halk Sağlığı Merkezi yetkilileri mahalle halkının gözleri önünde musluk suyuna analiz yaptı. Yetkililer tarafından yapılan analiz sonucunda suyun yeşile dönmesinin nedeni olarak sudaki minerallerin ve tuz iyonlarının çözünmesi gösterildi.  Musluk suyunun sağlığa zararlı olmadığı aksine mineral yönünden zengin olduğu için sağlıklı olduğundan gönül rahatlığıyla içilebileceğini öğrenen mahalleli; yetkilere konuyla ilgilendikleri için teşekkür ederek artık musluk suyunu endişe etmeden rahatlıkla içmeye devam edeceklerini ifade ettiler.

SEVİL YILMAZ OLUÇ

Bu haber toplam 596 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.