Yüksekokul İhalesinde Usulsüzlük İddiası

Yüksekokul İhalesinde Usulsüzlük İddiası
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Dalaman Sivil Havacılık Yüksekokulu Yapım işi ihalesinde, usulsüzlük olduğu iddia edildi. İddiaya göre, ihalede teklif...

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Dalaman Sivil Havacılık Yüksekokulu Yapım işi ihalesinde, usulsüzlük olduğu iddia edildi. İddiaya göre, ihalede teklif veren 22 firmadan, en düşük teklifi yapan 4 firma arasından en yüksek rakamı veren firma kazandı. İhalenin 4.firmaya verileceğinin ihale öncesinde defalarca dillendirildiği iddialar arasında yer alıyor.

İddialara göre, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Dalaman Sivil Havacılık Yüksekokulu Yapım işi ihalesi, Üniversite’nin Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı’nda yapıldı. Gerçekleşen ihale sonrası 22 firma arasından en düşük teklif veren 4 firmadan, en yüksek teklif veren firmanın ihaleyi kazanması, ihalede usulsüzlük yapıldığı iddialarını ortaya çıkardı.

Edinilen bilgiye göre, 6 milyon 64 bin 717 TL’lik sınır değeri olan ihalede en düşük teklif olarak 5 milyon  699 bin TL verildiği halde,  ihaleyi kazanan firmanın ise 6 milyon 284 bin TL’lik oran ile ihaleyi kazandığı iddia edildi. İki teklif arasında ki 585 bin TL’lik farkın “ihalede usulsüzlük mü var?” iddialarını gündeme getirdi.

15 Ekim 2019 tarihinde yapılan, Muğla Dalaman Sivil Havacılık Yüksekokulu Yapım İşi ihalesinde teklif veren 4 inşaat firmasından, ihalenin 4.firmaya verileceğinin ihale öncesinde defalarca  dillendirildiği iddialar arasında yer alıyor.  İhale tarihinden sonra savunma vermesi beklenen düşük teklifleri veren 4 inşaat firmasından, 2 firmanın teminatlarının yanması pahasına savunma vermedikleri, 1 firmanın eksik belge nedeniyle ihaleden elenmesi ve ihaleyi söz konusu olan 4. firmanın kazandığı ve sözleşme imzalama aşamasına gelindiği iddia edildi.

Bu haber toplam 1065 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.