Yunan sahil güvenlikten özel tekneye ateş açıldı

Yunan sahil güvenlikten özel tekneye ateş açıldı
Haber MerkeziMuğla açıklarında Yunanistan tarafından ateş açıldığı iddia edilen tekne içerisindeki 3 kişi, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.Türk...

Haber Merkezi

Muğla açıklarında Yunanistan tarafından ateş açıldığı iddia edilen tekne içerisindeki 3 kişi, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.

Türk Sahil Güvenliğin resmi sayfasında yapılan açıklamaya göre; Muğla’nın Marmaris ilçesi 7,2 deniz mili açığında (yaklaşık 13 km) Rodos Adası Yunanistan sularında, 11 Ağustos Salı günü saat 03.40’ta, içerisinde 2’si Türk, 1’i Suriye uyruklu kişinin bulunduğu özel bir tekneye Yunanistan deniz unsurları tarafından ateş açıldı.

Bu bilgi üzerine hemen olay yerine 112 Acil Sağlık Personeli ile birlikte dört Sahil Güvenlik Botu ile bir Sahil Güvenlik Dalış Timi sevk edildi.

Olay yerine gidildiğinde, beyan edilen Yunan deniz unsurlarının bölgede olmadığı tespit edildi. Özel teknede bulunan bir Türk vatandaşının hafif yaralı, bir Suriye vatandaşının ise kolunun kırık, ikinci Türk vatandaşının da ağır yaralı olarak Marmaris ‘e getirildiği ve Marmaris Devlet Hastanesi’ne götürüldüğü açıklandı. Ateş açıldığı söylenen özel teknenin ise yedekleme esnasında su alarak battığı belirtildi.

Türk Sahil Güvenliğin resmi sayfasında olayla ilgili Marmaris Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı’nın adli tahkikat başlatıldığının bilgisi paylaşıldı.

Bu haber toplam 764 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.