Yurtlarda sona yaklaşıldı

Yurtlarda sona yaklaşıldı
***Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı yeni hastane arkası Karadağ mevkiinde inşaatı devam eden yurtların sonuna geliniyor. Yüzde 85’i tamamlanan...

***Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı yeni hastane arkası Karadağ mevkiinde inşaatı devam eden yurtların sonuna geliniyor. Yüzde 85’i tamamlanan 1. etap Turgutreis Erkek Öğrenci Yurdu’nun Eylül ayında hizmete girmesi bekleniyor. 2. etap kız öğrenci yurdunun ise yüzde 65’i tamamlanmış olup, 2020 yılının Aralık ayında hizmete girmesi planlanıyor.

***Muğla Gençlik Spor İl Müdürü Ömer İlman, aynı bölgeye bin 350 kişilik yeni bir yurt yatırımının 2020 yatırım programına alındığını da duyurdu.

Sinem Karakaya

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı inşaatı devam eden yurtların sonuna geliniyor. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin arka tarafında yer alan Karadağ mevkiinde 2018 yılında yapımına başlanan yurtların inşaatı devam ediyor. İki etap halinde 2 Bin 024+2 Bin 024 olmak üzere toplam 4 Bin 048 kapasiteli inşaatların birinci etabında yüzde 85, ikinci etabında ise yüzde 65 seviyelerine gelindi. 1. etap Turgutreis Erkek Öğrenci Yurdu’nun Eylül ayında, 2. etap kız öğrenci yurdunun ise 2020 yılının Aralık ayında hizmete girmesi planlanıyor.

Öte yandan yurtların içinde sosyal tesisler, 2 adet konferans salonu ve idari bina yer alacak. Ayrıca 1. etap erkek yurdunun Turgutreis Erkek Öğrenci Yurdu olarak belirlendiğini söyleyen Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, 2. etap kız öğrenci yurdunun isminin henüz belirlenmediğini ve Muğla’nın kadın değerlerinden olan Şemsiana ismini yurda verilmesi için Bakanlığa sunduklarını söyledi.

Konuyla ilgili Muğla Gazetesi’ne açıklama veren Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, “İl Müdürlüğü olarak ilimiz genelinde yatırımlarımız hızla devam ediyor. Yurt yatırımları, spor alanında tesis yatırımları, büyük bakım ve onarımlar aynı zamanda gençlik merkezleri inşaatlarıyla ilgili bakanlığımızın ilimiz genelinde gençlik ve spor alanında yatırımları hızlı bir şekilde devam ediyor. Muğla genelinde 2019-2020 döneminde an itibariyle toplam yatırımlarımızın değeri; gençlik, spor ve yurt yatırımlarıyla birlikte 222 milyon 711 TL tutarında. Yurt hizmetleri, önemli yatırımlardan bir tanesi. Çünkü gençlerimizin sağlıklı ortamlarda kalması, devletimizin güvencesi altında barınma, beslenme ve her türlü sosyal faaliyet açısından önemli bir alan” dedi.

“YURTLAR İKİNCİ ÜNİVERSİTE KONUMUNDA”

Son yıllarda yurtların, gençlerin hayata hazırlandığı adeta ikinci üniversite konumunda olduğuna vurgu yapan İl Müdürü İlman, “Çünkü açmış olduğumuz yurtlar sosyal ve kültürel etkinliklerin yanı sıra, yurtlarda sadece barınma ve beslenme hizmeti vermeksizin aynı zamanda gençleri hayat hazırlayan bir okul konumunda. Muğla’daki yurt ihtiyacının çözüme kavuşturmak amacıyla 2016 yılında yeni hastanenin üstünde Karadağ mevkii dediğimiz alanda 100 dönüm arsa tahsisi sağlamıştık. Buraya 2 bin+2bin olarak iki etap halinde iki proje bakanlığımızdan yatırım planına alındı. 2018 yılının Haziran ayında 1. etap, Aralık ayında 2. etap inşaatlarımız başladı. Şu anda 1. etabın yüzde 85’i tamamlanmış durumda. İnşallah Eylül ayı gibi hizmete açılmasını planlıyoruz bir aksilik olmazsa. 2. etabın ise, 2020’nin Aralık ayında tamamlanması planlanıyor. 1. etabın 2 Bin 024, 2. etabın 2 Bin 024 olmak üzere toplam 4 Bin 048 kapasitesi bulunmakta. 1. etap yurdun ismini Turgutreis Öğrenci Yurdu olarak belirledik. Erkek yurdu olarak hizmet verecek. 2. etap yurdumuz kız yurdu olacak. Ona da isim olarak ilimizin kadın değerlerinden Şemsiana Kız Öğrenci Yurdu olması için talebimizi bakanlığa sunduk. Bakanlığımız onayladığı takdirde Muğla’mıza ilk suyu getiren, Saburhane mevkiinde de türbesi bulunan ilimizin çok önemli değerlerinden Şemsiana’mızın ismini yurtlarımızda yaşatmak istiyoruz. Ayrıca Yatağan ve Marmaris ilçelerimizde de yurtlarımızla ilgili yatırımlar devam etmekte” diye konuştu.

“BİN 350 KİŞİLİK YENİ BİR YURT YATIRIMI 2020 YATIRIM PROGRAMINA ALINDI”

Öte yandan, aynı bölgeye bin 350 kişilik yeni bir yurt yatırımının 2020 yatırım programına alındığını ilk olarak Muğla Gazetesi aracılığıyla duyuran Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, “Aynı bölgede Bin 350 kişilik yeni bir yurt yatırımı 2020 yatırım programına alındı. Proje hazırlıkları devam ediyor. Mevcut 6 bin 319 kapasitemizin üzerine 2020 yılında 4 bin 48 kapasite daha ilave ederek 10 Bini geçmiş oluyoruz. Fethiye ilçemizde de bin 350 kişilik yurdumuzun 110 dönüm arsa üzerinde inşaatı devam ediyor. 2021 yılında o faaliyete girecek. 2022 yılında da yeni başlayacak olan yurdumuzun da hizmete açılması hedefleniyor. Böylelikle 2022 yılında toplam kapasitemiz 13 bini bulacak. Bu da Muğla’da önemli ölçüde yurt sorununu çözüleceğini gösteriyor. Çünkü Muğla’da gençlerimizin barınma sorunu en önemli sorunlardan bir tanesi” dedi.

“PANDEMİ SÜRECİNDE 6 ÖĞRENCİ YURDUMUZDA 307 EĞİTİM FAALİYETİ DÜZENLENDİ”

Pandemi sürecinde 6 öğrenci yurdunda 307 eğitim faaliyeti düzenlendiğini de belirten İl Müdürü İlman, “Pandemi sürecinde olmamıza rağmen 6 öğrenci yurdumuzda 307 eğitim faaliyeti düzenlenmiş olup, 15 bin 279 öğrencimiz eğitim, sosyal-kültürel faaliyetlere katılmış. Pandemi olmamış olsaydı bu rakam yılsonu 25 binlere ulaşacaktı. Mevcut 6 yurt müdürlüğümüzde toplam 6 bin 319 kapasitemiz mevcut. Bu kapasiteden 5 bin 293’ü merkezde. Geriye kalan Fethiye yurdumuz 302, Ortaca 220 ve Milas yurtlarımız da 504 kapasiteye sahip” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 2992 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.