Yürüyüş yolunu kullanan vatandaşlara ceza yazılacak

Yürüyüş yolunu kullanan vatandaşlara ceza yazılacak
Havaların ısınmasıyla Menteşe yürüyüş yolunda yaşanan yoğunluktan dolayı, Coronavirüs tedbirleri kapsamında emniyet şeritleri çekilerek, yol kullanıma...

Havaların ısınmasıyla Menteşe yürüyüş yolunda yaşanan yoğunluktan dolayı, Coronavirüs tedbirleri kapsamında emniyet şeritleri çekilerek, yol kullanıma kapatıldı. Yürüyüş yolunu kullanan vatandaşlara cezai işlem uygulanacağı öğrenildi.

Neval Çolak

Muğla'nın Menteşe İlçesi Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan yürüyüş yolu, son günlerde havaların ısınmasıyla yaşanan yoğunluk sonrası emniyet şeritleri çekilerek kapatıldı. Yürüyüş yolunu kullanan vatandaşlara ise cezai işlem uygulanacağı öğrenildi.

Menteşe'de önceki gün Coronavirüs salgını tedbirleri kapsamında uygulanan hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasının sona ermesinin ardından yürüyüş yolunda yoğunluk yaşanmıştı.

Havaların ısınması ve gün içinde de vatandaşların yoğun olarak yolu kullandıklarının öğrenilmesi sonucu Menteşe İlçe Emniyet Müdürlüğü'nce emniyet şeritleri çekilerek, yol kullanıma kapatıldı. Yürüyüş yolunu kullanan vatandaşlara ise cezai işlem uygulanacağı öğrenildi.

Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız ve Menteşe İlçe Emniyet Müdürü Tümer Yılmaz'ın da katıldığı çalışmada yürüyüş yolu emniyet şeritleri ile kapatılırken, sokakta maskesiz gezen vatandaşlara Kaymakam Yıldız tarafından maske dağıtıldı.

Vatandaşlara cezai işleme yapılmaması için yürüyüş yoluna şerit çekildiğini vurgulayan Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, "Buradaki amaç, havaların ısınmasıyla birlikte yürüyüş yolunda çok fazla yoğunlaşma oldu ve çok kişinde sosyal mesafe kurallarına uymuyor.  Vatandaşlarımız yan yana yürümeye, spor yapmaya başladı. Zaten İç İşleri Bakanlığı’nın genelgesiyle yürüyüş yolları baştan beri yasaklanmıştı. Bu yasağı biz şimdi uygulamaya koyduk. En azından bir ay daha sabredelim, yürüyüş yolunu yoğun olarak kullanmayalım. Sembolik olarak bugün burada şerit çektik. Emniyet güçlerimizde bu süreçte yolda devamlı denetim yapacaklar" diye konuştu.

Yürüyüş yolunu kullanan vatandaşlara ceza yazılacak

Öte yandan Menteşe İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü’nün farklı birimlerinde görevli polis ekiplerince pazarcı esnaflarının, tablet bilgisayar ve cep telefonu aracılığıyla sistem üzerinden Coronavirüs salgını sebebiyle karantinaya tabi tutulup, tutulmadıkları sorgulandı. Denetimlerin devam edeceği öğrenildi.

Bu haber toplam 1266 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.