Yusuf Kayacık İl Başkanı Kadem Mete’ye seslendi: “Muğla'nın sırtında bir kambursun"

Yusuf Kayacık İl Başkanı Kadem Mete’ye seslendi:  “Muğla'nın sırtında bir kambursun"
AK Parti'den ihraç edilen ve daha sonra kararın Merkez Disiplin Kurulu tarafından bozulmasıyla partiye geri dönen Yusuf Kayacık, AK Parti'den istifa etti.  İstifası ardından açıklamalarda bulunan Kayacık, İl Başkanı Kadem Mete'yi...

AK Parti'den ihraç edilen ve daha sonra kararın Merkez Disiplin Kurulu tarafından bozulmasıyla partiye geri dönen Yusuf Kayacık, AK Parti'den istifa etti.  İstifası ardından açıklamalarda bulunan Kayacık, İl Başkanı Kadem Mete'yi istifaya davet ederek, "Muğla'nın sırtında bir kambursun" dedi.

 Sinem Korkmaz

Milli Güreşçi, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya'nın Vakıfbank yönetim kurulu üyeliğine getirilişini, kişisel sosyal medya hesabından eleştirmesinin ardından Ak Parti İl Disiplin Kurulu tarafından hakkında partiden ihraç kararı verilen ve kararın bozulmasının ardından partiye geri dönen Yusuf Kayacık,  bu defa kendisi istifa etti. İstifası ardından açıklamalarda bulunan Yusuf Kayacık il başkanlığı seçimleri öncesi kendisinin yine disipline sevk edildiğini söyledi. Kayacık, AK Parti İl Başkanı Kadem Mete’ye seslenerek, “Biliyorsun ki seninle yarışacağımız her platformda seni yenerim” dedi.

Kendisine gönderilen tebligatın ardında bir korku olduğunu söyleyen Yusuf Kayacık, “Uzun yıllardır siyaset yaptığım partimden geçtiğimiz günlerde istifa etmiş bulunuyorum. Partili, partisiz güçlü bir siyasetçiyim. Önümüzde bir il kongresi var ve il kongresine aday olmaya, demokratik haklara sahip biriyim. İl Kongresi ile ilgili çalışma yapıyorum derken iş yerime bir tebligat geldi. Disiplin kuruluna sevk edildiğimle ilgili. Hayretler içerisinde kaldım. Çünkü aynı tebligatı ilçe seçimlerinden önce de almıştım. İlçe kongrelerinde haksız, hukuksuz bir şekilde disipline sevk edildim. Yüksek disiplin kuruluna merkez disiplin kuruluna başvurdum ve oradan bu işin gereksiz olduğu, olamaması gerektiği yönünde bir karar çıktı. Yeniden 15 Aralık 2020’de partiye dönüş yaptım ve yeniden siyaset yapmaya devam ediyordum. Tedbirli olarak disipline sevk ediyor arkadaşımız beni resmen. Şimdi bir düşünün bir il başkanı bunu niye yapar? Bir il başkanının görevi nedir? Bir il başkanının görevi partiyi büyütmektir. Her ne kadar ben kimseyi kucaklamak istemiyorum desende bu partiyi büyütmek il başkanının genel başkanı temsil ettiğinden dolayı görevidir. Düşünüyorum bir il başkanı bunu niye yapar? Yusuf Kayacık gidince parti büyür mü? Küçük olsun, benim olsun zihniyetiyle hareket ederek partisini büyütmeyi mi amaçlıyor bu İl Başkanı. Hayır düşünüyorum neden bir il başkanı bunu yapar. Ve hiçbir mantıklı açıklaması olmayan bu tebligatın bitek manasını buluyorum. Korku” dedi.

“AĞA BABALARIN OLAMASA SEN BİR HİÇSİN”

Kayacık açıklamasına şu sözlerle devam etti: “Sayın Kadem Mete sana sesleniyorum. Yusuf Kayacık’tan korkuyorsun. Diyorsun ki ‘benimle sandıkta baş edemez.’ Biliyorsun ki seninle yarışacağımız her platformda seni yenerim. O yüzden bu Ali Cengiz oyunlarına giriyorsun. O yüzden belden aşağıya siyaset yapmayı öğrenmişsin. O yüzden ağa babaların olamasa sen bir hiçsin. Çok merak ettiğim bir konu var. Akşam eve gittiğinde eşinin yüzüne nasıl bakacaksın. Çocukların yüzüne nasıl bakacaksın. Delikanlı gibi yarışmaktan, Yusuf Kayacık'tan korkuyorsun. Biliyorsun ki genel merkez seni buraya atasa bile senin karşına çıkabilecek tek adam Yusuf Kayacık. Ve bunun önlemini almak için ilçe kongresinde yaptığın gibi, il kongresinde de Yusuf Kayacık'ın ellerini bağlamak için, demokratik yollarla başa çıkamayacağın için beni tedbirli olarak disipline sevk ediyorsun. Bu Ali Cengiz oyunlarını yaptığın için sana acıyorum. Benim sana tavsiyem, demokrasiden korkma. Siyaset, gönüllere girme sanatıdır. Sana bunları son kez söylüyorum. Milletin gönlüne gir. Ben senden aylardır bir adım bekledim. Bir gün gelip bir acı kahvemizi içer mi acaba? diye bekledim. 15 Aralık’ta disiplin kurulundan geri dönen kararı bana kendin tebliğ etmeliydin. Oturup bir kahve içip birlikte bu işin muhasebesini yapmalıydık. Ama ben bunu biliyorum ki sen bunu yapamazsın. Bunu söylediğim birçok arkadaşımız buna şahittirler. Keşke bunu yapabilseydin, keşke biraz siyaset bilseydin, keşke siyaset fukarası olmasaydın. Bu yüzden Muğla'nın sırtında bir kambursun. Ben bir an önce seni istifaya davet ediyorum. Hiçbir zaman galip gelememiş bir başkan olarak burada Ak Parti'ye daha fazla zarar vermemeni tavsiye ediyorum sana. Ve gidiyorum, mutlu olun. Bu sevda bitmez. Siyaset kanalıyla olmaz STK kanalıyla olur. Ben hizmete devam edeceğim. Buradan AK Partili dostlarıma, kadın kollarına, üyelere, delegelere sesleniyorum, sizlerle siyaset yapmak benim için bir şerefti. Bu şerefi ömür boyu taşıyacağım. Alnım açık, başım dik. Telefonum her zaman açık. Başkalarının yaptığı gibi telefonlarınıza çıkmamazlık yapmam. Burada siyasete devam edeceğim. Bu kişiyle çalışmak zorunda olan arkadaşlarıma, milletvekillerime, 13 ilçe başkanıma, daire müdürlerimize sabır diliyorum. Hepinize veda ediyorum. Hakkınızı helal edin.”

Bu haber toplam 529 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.