Z  İ  L  L  E  R    Ç  A  L  D  I

Z  İ  L  L  E  R    Ç  A  L  D  I
Ziller çaldı. Birebir eğitime başladı öğrencilerimiz. Hasretle, tedirgince, heyecan içinde. Ekran başında uyuklayarak değil, okul kıyafetlerini özenle giyip çantasını omuzuna takarak sınıflarında sıralarına oturarak.Yeni...

Ziller çaldı. Birebir eğitime başladı öğrencilerimiz. Hasretle, tedirgince, heyecan içinde. Ekran başında uyuklayarak değil, okul kıyafetlerini özenle giyip çantasını omuzuna takarak sınıflarında sıralarına oturarak.

Yeni eğitim öğretim yılında umutla sınıflarına koşan o yavrucaklar içimizin burkulmasına sebep. Her an virüsün zirve yapıp kuzucukların heveslerinin yarıda kalacağı korkusunu yaşıyoruz çünkü. Hijyen, mesafe, maske kaygılarımız da cabası.

Gerçi yavrularımız bizlerden daha bilinçli. Okul önlerinde bekleyen velilerin pandemi kurallarını ihlâline bakarsak çocuklarımız bizlere ders bile verebilir. Aşıya güvenip mesafe kuralını hiçe sayan, maskeyi çenesinde takılı tutan, çocuğuyla birlikte okula girmeye çalışan, çerini çöpünü okul çevresine yayan veliler dehşet verici.

Kar yağışı başlayınca gözleri kulakları Valilikten gelecek, okulların tatil olduğu haberini bekleyen çocukları kaybettik biz.

Hani tatil haberi ile sevinç çığlıkları atıp sokağa fırlayıp her kar tanesinin hakkını veren çocukları, çocukluklarını kaybettik.

Teneffüs zili ile sınıflarından bahçeye fırlatıp şen şakrak oynayan çocuklar artık maskeleri minicik yüzlerinde, sosyal mesafe kuralları ile eğitim almanın peşinde.

Öğrencilerin tek isteği okullarında öğretmenleri ve arkadaşları ile eğitim öğrenim görmek.

Bundan sebep:

Bu kadar uzun süredir kapalı olan okullarımızın neden hazırlıksız ve yetersiz olduğunun;

Pandemiye rağmen sınıf mevcutlarının neden bu kadar kalabalık olduğunun;

Neden devlet okullarında kayıt parası alındığının;

Neden yeterli temizlik görevlisinin bulunmadığının hesabı verilmeli.

Eğitim sistemindeki kemikleşmiş sorunları görüp çareyi özelde arayan, elindekini avucundakini özel okullara yatıran velilerin olası bir kapanma kararı ile yine yeniden o fahiş ücretleri ödemek durumunda bırakılacak mı? Açıklanmalı.

Böylesi tedbirsizliklerle, ihmallerle virüsün çocuklarımızın eğitim ve öğrenimine engel olmasına sebebiyet vermemeli.

O minicik bedenleri ile körpe ciğerlerinin havasız kalmasına rağmen sırf okula gidebilmek için maskesini takan kuzucuklarımıza günah olur.

Sınavdan sınava sürüklenen sistemde, okul, özel ders, binlerce test arasında kaybolan çocuklarımıza, gençlerimize yazık olur.

Eğitim ve öğrenim onların temel hakkı.

Yöneticiler, eğitimciler, veliler bu bilinçle yaklaşmalı.

O güzelliklerin cıvıltıları okul bahçelerinden yayılmalı.

Bu haber toplam 287 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.