Zabıta Okul Servislerini Denetliyor

Zabıta Okul Servislerini Denetliyor
NEVAL ÇOLAK- Muğla Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı Trafik Zabıta Denetleme ekipleri tarafından öğrenci servis araçlarına yönelik...

NEVAL ÇOLAK- Muğla Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı Trafik Zabıta Denetleme ekipleri tarafından öğrenci servis araçlarına yönelik denetimlerini tüm hızıyla sürdürüyor.

2019-2020 eğitim ve öğretim yılının başlamasının ardından öğrencilerin güvenli bir şekilde ulaşımın sağlaması, servis taşımacılığının disiplin altına alınması, korsan taşımacılığın önlenmesi ve fiilen çalışmakta olan şoför esnafının haklarının korunması maksadıyla Muğla İl genelinde şehrin muhalif yerlerinde ve okul önlerinde öğrenci servis araçlarına yönelik denetimler tüm hızıyla devam ediyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Trafik Denetim Amirliği ekiplerince yapılan denetimlerde, öğrencilerin ayakta yolculuk yapmaması, emniyet kemerleri takılı şekilde ulaşımın sağlanması, okul öncesi ve ilköğretim öğrencilerini taşıyan araçlarda rehber personelin çalışıyor olması ve araç takip sisteminin olması gibi kriterler ön plandadır. Servis işleticilerinin ‘Güzergâh İzin Belgesi’, ‘Araç Uygunluk Belgesi’ alıp almadıkları ve Ulaşım Koordinasyon Merkezi ( UKOME )' nin almış olduğu kararları uyulup uyulmadığı denetleniyor.

296 Servise Yasal İşlem Yapıldı

2018-2019 eğitim ve öğretim yılında mevzuata aykırı şekilde faaliyette bulunduğu tespit edilen 296 adet servis araç sahiplerine gerekli yasal işlem yapıldı.

Öğrenci servis araçlarına yönelik denetimler hakkında Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklama şu şekilde; “Büyükşehir Belediyesi Kanunu, Trafik Kanunu, Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği ve Belediye Zabıta Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde denetimlerini yürüten Zabıta Dairesi Başkanlığı Trafik Zabıta Denetleme ekipleri, 2018-2019 eğitim ve öğretim yılında mevzuata aykırı şekilde faaliyette bulunduğu tespit edilen 296 adet servis araç sahiplerine gerekli yasal işlem yapılmıştır.Okul servis araçlarının teknik donanımlarının kontrolleri yapılmaktadır. Bunlar, araç içerisinde yaralanma vb. durumlara sebebiyet verecek aksamaların koruyucu yumuşak malzeme ile kaplı olması,  okul servis aracı yazılarının araç üzerinde olması, araç kapılarının sadece şoför kontrolü ile açılabilir halde olması, okul servis araç levhası, dur işareti,  araç içi genel bakımı, trafik seti, yangın tüpü, araçların 12 yaşından büyük olmamaları gibi donanımların kontrolleri yapılmaya devam edilecektir.”

Bu haber toplam 454 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.