Hasan Telli

Hasan Telli

Zamanı Gelmedi Mi? Şimdi Tam Vakti

Zamanı Gelmedi Mi? Şimdi Tam Vakti

Hayatım boyunca saksıda çiçek yetiştirmekten başka tarımla bir ilişkim olmadı. İşin açığı elime kazma kürek alsam çocukluk yıllarımda o zamanlarda yosunların sahile vurduğu Akyaka Plajında kumdan kaleler yaparım herhalde. Benim yaşantımda kazma kürek bu güne kadar sadece kumdan kalelerle birlikte oldu. Bilmemek ayıp değil yeter ki öğrenmek iste diyenlere de cevap vermek için işin teorisini öğrendim ancak pratikte başarılı olduğum söylenemez. Tıpkı sön dönemde yaşadıklarımız gibi.

***

“Ne aradığını bileceksin ki bulduğundan bir şey anlayasın” derdi beni yetiştirenler. Doğrusu da o değil mi? 15 Temmuz sonrası bir anda hızlı başlayan ancak sadece dalları budamadan ileriye gidemeyen bir FETÖ temizliği gündemde. Budama işlemi neden yapılır? Odunlaşmış bitkilerde kırık, ezik, hastalık, sık ve eğri büyümekte olan dallar budanarak ağaçlara düzgün şekiller verilirken, bir sonraki döneme meyve artışı sağlanır. O halde yapılan bu budama işlemi sonrasında bize daha büyük bir sorun olacak gibi görünüyor.

***

Neden bir budamaya benzettin şimdi konu ile çok uzaklar diyeceklere cevap olması içinde bu satırlar başlıyor. Bir ağaç kökleri ile beslenir, bizim budadığımız alanlarda ise bir yeni direnişle daha da çabuk büyüyerek sonuç verir. Bürokrasi sadece dalların ucu. Peki kökü neresi? Saçakların bir kısmı kesilerek alındı. Saçakların bağlandığı kökün ana gövdesine ise bir türlü ulaşılamıyor. Her fırsatta dünyanın her yerinde teröre karşı mücadele ettiği imajı çizen ABD ise kökün ana merkezini teslim etmemek için ayak sürüyor.

***

Yazının başlığında “Şimdi Tam Vakti” dediğimde neyin vakti diye düşünmeye başlayanlara cevap verecek satırlar ise şimdi başlıyor. Öyle kimse ortaya çıkıp da hamasi nutuklar atmasın. Siyasetin içindeki bu yapılanmayı temizlemenin yolu belli. Tüm siyasi partilerde genel merkezlerden başlayarak herkesin görevine 1 aylığına son verilmesi ardından ise delegeler değil üyelerin tamamının oy kullandığı geniş tabanlı kongrelerin yapılarak tüm teşkilatların beldeden genel merkezlere kadar yenilenmesi şart. Vatandaş yada sadece delege seçilmek için ziyaret ettikleri parti üyeleri siyasetin içindeki FETÖ’cüleri sizlerden iyi biliyor. En ufak şüphe duyduklarına oy vermeyecektir. İşte temizlik böyle olur. Ardından erken seçim mi yapılacak, yoksa şüphe duyulanlar yargıya mı sevk edilecek bakılır. Zaten bir suçu yoksa yargı onu aklayacak ve tekrar itibarını geri verecektir.

***

Kağıt üzerinde istifası alınarak şüphe üzerine uzaklaştı imajı verilen bazı siyasilerin parti teşkilatlarının çalışmalarında hala bir yönetici edasıyla programlara katılarak kendisine sunulan imkanlardan faydalanmaya çalışmasına da anlam veremiyorum. Maksat dostlar alışverişte görsün diyerek mi istifaları aldınız beyler…

Bu yazı toplam 1089 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Telli Arşivi
SON YAZILAR